Türk adalet sistemi çöktü!

Türkiye, ABD merkezli 'Adalet Projesi' isimli kuruluşun 'Adalet Üstünlüğü Endeksi' araştırmasına göre 126 ülke içinde 109. sırada yer aldı.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 126 ülke arasından yapılan 'Adalet Üstünlüğü Endeksi' araştırması yayınlandı.

ABD merkezli 'Adalet Projesi' isimli sivil toplum kuruluşu tarafından hazırlanan 'Adalet Üstünlüğü Endeksi' çalışmasına göre Türkiye 126 ülke içinde 109. sırada yer aldı.

ABD'li sivil toplum kuruluşu 'Adalet Projesi' isimli kuruluş tarafından yapılan araştırma Hukukun Üstünlüğü, Hükümetin Gücünün Sınırlandırılması, Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık, Temel Haklar, Kişilerin Can ve Mal Güvenliği, Hukuki ve İdari Düzenlemelerin Uygulanması ve Vatandaşların Adalete Erişebilirliği gibi sekiz ayrı başlıkta yapıldı.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre adalet ve hukuk içerikli önemli başlıklarda Türkiye'nin çok gerilerde olduğu görüldü.

'Adalet Projesi' isimli sivil toplum kuruluşunun 'Adalet Üstünlüğü Endeksi' araştırmasında Türkiye, 'Hükümetin Gücünün Sınırlandırılması' başılığında 123'üncü, 'Yolsuzlukla Mücadele'de 57'nci, 'Hukukun Üstünlüğü'de 109'uncu, 'Temel Haklar'da 122'nci, 'Kişilerin Can ve Mal Güvenliği'de 96'ncı, 'Şeffaflık'ta 94'üncü, 'Hukuki ve İdari Düzenlemelerin Uygulanması'nda 106'ncı, 'Vatandaşların Adalete Erişebilirliği' başılıklı araştırmada ise 96'ncı sırada olduğu kaydedildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri