Turizmde birlik geliştirir

TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, Konya’da turizmin gelişmesi ve konaklayanların sayısının artması için işletmelerin birlikte çalışması gerektiğini söyledi
TÜRSAB (Türkiye Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri Konya’da bulunan otelleri ve kuruluşları ziyaret ederek, turizmde işbirliğinin gelişmesi amacıyla çalışmalara hız verdi.
Bu çalışmalar çerçevesinde Konya’da hizmete giren Hilton Carden Inn Konya Otel ile Paşapark Hotel’ ve göreve yeni başlayan Rıxos Konya Hotel Genel Müdürünü ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunan Özdemir, turizmde işbirliği konuları üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretlerde TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, Konya turizminin var olan turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmesi gerektiğini ve seyahat acentalarının hizmet noktasında hiçbir eksiğinin olmadığını belirtti.
Atilla Özdemir,  Konya’da eksik olan yatak kapasitesinin tamamlanması ve birlikte çalışmayla turizmde üst seviyelere ulaşılacağına dikkat çekerek, “Sürekli değişim içinde olan Konya’da sanayi hareketlidir. İnsanları memleketine sahip çıkıyor. İnanç turizminde potansiyeli iyidir. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müzesi Mevlana Müzesidir.  Konaklamada artış beklentisi içindeyiz. Ancak eksik olan yatak kapasitemizi tamamlamalıyız. Şu anda konaklama tesislerimizde toplam yatak kapasitemiz 600’lerin üzerinde olup, hedef bin yatak kapasitesine sahip olmaktır. Konya’da TÜRSAB ve turizm sektörü olarak bilgi, tecrübe ve hizmet noktasında hiçbir eksiğimiz yoktur. Seyahat acentalarımızla insanlar güven içinde çalışabilirler. TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu olarak Konya turizminin daha üst seviyeye gelmesi için her türlü çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Konya turizminin var olan potansiyelini daha iyi değerlendirmesi noktasında bizler birlikte çalışmalıyız” dedi.     
Hilton Carden Inn Konya Otel Genel Müdürü G. Serhan Dora da, “Konya Türkiye’de Eskişehir’den sonra etkilendiğim ikinci şehirdir. İnsanı şehrine sahip çıkıyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyor. Şehrin yeni otellere ve yatak kapasitesine ihtiyacı var. Çünkü her geçen gün Konya ticari, sanayi ve turizmde daha çok hareketleniyor. Konya turizminin gelişmesi adına üzerimize düşen her türlü göreve hazırız” diye konuştu.
Paşapark Hotel Genel Müdürü Mehmet Han Çopur da, Konya’nın süratle eksik olan yatak kapasitesini tamamlaması gerektiğinin üzerinde durdu. Çopur, “Turizm potansiyelinin yüksek olduğu şehrimizde buna katkı vermek ve eksik olan yatak kapasitesinin giderilmesi amacıyla hotel olarak hizmete girdik. Konya’nın ilk butik hotelini açmaktan mutluyuz. Turizmde konaklamayı sağlamakla birlikte eksik olan yatak kapasitemizi tamamlamamız şarttır. Bunun yolu da sektörün her açıdan desteklenmesinden geçiyor” ifadelerini kullandı.
Rıxos Konya Hotel Genel Müdürü Muhammed Emin Kabbani de birlikte çalışmalar yapabileceklerini dile getirerek, Konya’nın turizmde alt markalar oluşturmasının şart olduğunu ifade etti. Muhammed Emin Kabbani, “Dolulukta yüzde 73’lerdeyiz. Son on yılın rekorunu kırdık. Beklentimizin üstündeyiz. Konya turizminin mükemmel bir alt yapısı var. Çok iyi bir gelişme içindedir. Turizmde Konya’nın birçok şansı var. Anadolu’nun tam ortasında olmasından dolayı merkez konumundadır. Türkiye’nin birçok firması için üs olmuş, ticareti, sanayisi güzeldir. Son yıllarda üniversiteleriyle de dikkatleri üzerine çeken Konya üniversiteler kenti kimliğine de kavuşmuş durumdadır. Bütün bunlardan dolayı sınırsız bir kaynak var.  Önemli olan bu kaynağı turizm sektörünün iyi değerlendirmesidir” diye konuştu. Foto Altı.
Atilla Özdemir, Konya’da yeni açılan otellerin yetkilileri ile bir araya gelerek hayırlı olsun dileklerini sundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri