Turizmcilere Tavsiye: Kaliteyi Korumaya Önem Verin

Türkiye’nin turizm konusunda çok iyi noktada olduğunu ifade eden Avrupa’nın en iyi tur operatörlerinden TUİ Travel PLC’nin CEO’su Peter Long, turizmcilere “Destinasyonlarınızı aşırı geliştirme hatasına düşmeyin.

Türkiye’nin turizm konusunda çok iyi noktada olduğunu ifade eden Avrupa’nın en iyi tur operatörlerinden TUİ Travel PLC’nin CEO’su Peter Long, turizmcilere “Destinasyonlarınızı aşırı geliştirme hatasına düşmeyin. Kaliteyi korumaya önem verin. Yeni yatırımlar yapın.” tavsiyesinde bulundu.

    Antalya’da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuşan Peter Long, 15 milyon sterlin ciro, her yıl tatile çıkardıkları 30 milyon turist, 60 bin çalışan ile Avrupa’nın en büyük tur operatörü olduklarını söyledi. 20’den fazla ülkede faaliyet gösterdikleri bilgisini veren Long, Türkiye’de ise büyümek istediklerini ifade etti. Geliştirecekleri yeni ürünlerle önümüzdeki aylarda Antalya’daki konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini anlatan Long, Türkiye’nin İngiltere’den gelen misafirler açısından yeterince temsil edilmediği tespitinde bulundu. Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Long, “Sizlerle ilişkilerimiz geliştirmeye devam etmek istiyoruz.” dedi.

    Türkiye’ye turizm konusunda ne tavsiye ettiği sorulan Peter Long, şu karşılığı verdi: “Ne yapıyorsanız onu yapmaya devam edin. Çünkü iyi yoldasınız. Destinasyonlarınızı aşırı geliştirme hatasına düşmeyin. Kaliteyi korumaya önem verin. Mevcut otel portföyünüzü bütün sahil şeridi boyunca korumaya devam edin. Yeni yatırımlar yapın. Bütün bunlar sayesinde, bütün çalışanlarınızın bizim misafirlerimize sunduğu hizmetler sayesinde çok büyük büyüme potansiyeli olduğunu düşünüyorum.”

    "ANTALYA ÇOK İYİ BİR KIŞ DESTİNASYONU OLABİLİR"

    Antalya’da gittiği her yerde kış turizminin geliştirilmesiyle ilgili konuşulduğunu anlatan Long, "Bunu biz de düşünüyoruz. Mesela misafirleri kışın kapalıymış gibi görünün bir otele getiremezsiniz. Kışın da havanın yazın olduğu kadar güzel olmadığı zamanlarda da o otellerin canlı kalmasını sağlamak lazım. Turizmi kış aylarında da büyütmemiz gerekiyor. Bu bir realite. Çok canla bir kış destinasyonu olabileceğini görüyoruz buranın." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri