Turizmciler, Otellerde Türk Kahvesi İkramıyla Kalıcı Dostluklar Kuruyor

Türk turizminin gözdesi Antalya'da turizmciler, Türk kahvesi ikramıyla turistlerle kıtalar arası kalıcı dostluk dostluklar kuruyor.    Turizmciler, 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var' atasözünden hareketle otele tatile...

Türk turizminin gözdesi Antalya'da turizmciler, Türk kahvesi ikramıyla turistlerle kıtalar arası kalıcı dostluk dostluklar kuruyor.

    Turizmciler, 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var' atasözünden hareketle otele tatile gelen yerli ve yabancı turistlere ücretsiz Türk kahvesi ikram ediyor. Antalya'ya tatile gelen Alman, İngiliz, Rus, Hollanda, Rus, İsveç, Norveç, İsviçre, Danimarka, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti ve Belçikalı turistler, konaklama tesislerinin Türk kahvesi bölümüne giderek Türk lokumu eşliğinde kahvelerini içiyor.

Turizmciler, Türk kahvesine yerli müşteriler kadar Alman, Rus, Belçika, İngiliz ve İskandinav turistlerinde ilgi gösterdiğini belirtiyor. Otellerin Türk kahvesi bölümünde çalışanlar personel, kahve ikramını Osmanlı kostümü giysilerle yapıyor.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı ve Nashira Otel'in sahibi Hüseyin Aydoğan yaptığı açıklamada, bin yataklı konaklama tesislerinde ve bölgedeki tüm otellerde Türk kahvesi bölümünün bulunduğunu söyledi. Yerli ve yabancı turistlere Türk kahvesini ücretsiz ikram ettiklerini belirten Aydoğan, kahvenin yanında Türk lokumu ikramında da bulunduklarını kaydetti. Aydoğan, "Atalarımız 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır' sözünü çok güzel söylemiş. Yerli ve yabancı konuklarımıza Türk kahvesi yanında lokumda ikram ediyoruz. Osmanlı döneminde kahve ikramın yanında farklı tatlarda reçel ikramı da yapılırmış. Yerli ve yabancı konuklarımıza kahve ikramı ile kalıcı dostluklarla Türk kahvesinin tanıtımını yapıyoruz. Bir yıl önce Türk kahvesinin tadını beğenen bir Alman, bir Rus ve İngiliz turist birlikte geldikleri arkadaşına ve yakın çevresine tadına bakmasını tavsiye ediyor. Bir fincan kahve ikramı ile ülkeler arası dostluklar kuruyoruz. Bu değerimizi yaşatmaya gayret gösteriyoruz. Kahve bizim kültürümüzün öz malı. Bizde bunu yaşatmak için çalışıyoruz. Ruslar, Almanlar ve İskandinav ülke turistleri Türk kahvesini çok seviyor." dedi.

    Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ümit Yüksel, konaklama tesislerindeki yemek kültürü kadar Türk kahvesi ikramında önemli olduğunu söyledi. Son yıllarda dünyada gastronomi(yemek kültürü) turizminin ön plana çıktığını belirten Yüksel, otelin damak tadını beğenen bir turistin bir sonraki yıl yine kaldığı konaklama tesisinde kalmayı tercih ettiklerini kaydetti.

    Otellerindeki Türk kahvesi bölümlerinin olmasının 'Bize ait değerlerin' yabancı konuklara tanıtılmasında artı bir değer gördüklerini belirten Yüksel, "Bizim insanımız kalıcı dostlukları ve bu dostluğun bozulmaması içinde 'Bir fincan acı kahvenin kırk yıl hatırı var' diyerek karşılık beklemeden yapılan bir ikramın ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Kahve ikramının ülkeler arası dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmada çok güzel bir vesile olduğuna inanıyorum. Kahve ikramı, Anadolu insanının dost canlılığı ve misafirperverliğini gösteren en önemli sembolüdür." diye konuştu.

    Rus diş hekimi Olga Abranov, hayatında ilk defa bir Türk kahvesi içtiğini ve tadını beğendiğini söyledi. Orta şekerli Türk kahvesinin tadını beğendiğini belirten Abranov, otelin kahve pişiricisinden yapılma tarifini aldığını St. Petersburg'a dönünde kendi evinde de yaparak içeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri