Turizm ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Türk firması iflas etti! İsmini bilen ve duyan çok

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik krizin sonucunda iflas sayısında korkutan bir artış gözlemleniyor. Son olarak Türkiye'de turizm ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firma iflas etti.

Ekonomik krizin etkileri her geçen gün daha derinden hissediliyor. Küresel tedarik zincirinin kırılmasıyla dünya yeni ekonomi düzenine geçiş yapmaya başladı. Bu süreçte geleneksel yönetimden vazgeçmeyen şirketler zorluk çekiyor.

Küresel çapta faaliyet gösteren dev firmaların ödeme yöntemlerine kripto para gibi seçenekleri eklemesi büyük değişimin habercisiydi. Bazı ülkelerin dijital para birimi çalışmaları son hız devam ediyor. Bu hızlı değişime finansal etkenler eklenince iflas dalgası patladı. Türkiye'de bankaların faiz oranlarını yükseltmesiyle nakit para sıkıntısı ortaya çıktı.

Mevcut koşullarda bankadan kredi çekebilen işletme sayısı yüzde 5'e kadar geriledi. Bankalar yüksek faiz oranlarıyla kredi veriyor ve bunu amorti etmek gerçekten çok zor. Borçları biriken bazı Türk firmaları ise bu süreçte ciddi sıkıntılar yaşıyor. Son olarak Türkiye'de turizm ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firma daha iflas etti. İflasa gerekçe olarak ekonomik koşullar gösterildi.

Bahsi geçen bu firmanın ismi ise Mihar Otomotiv ve Turizm Ticaret Limited Şirketi. İstanbul'da faaliyet gösteren bu firmayı sektör temsilcileri yakından tanıyordu. İflası duyanlar ilk başta inanmasa da mahkeme ilanıyla haberlerin gerçek olduğu ortaya çıktı. Söz konusu şirketin iflas istemiyle yaptığı başvuru Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından karara bağlandı ve şirketin iflasına karar verildi. Ekonomi uzmanları mevcut koşullardan dolayı iflasların bir süre daha artış gösterebileceğini dile getiriyor.

Ekonomi Haberleri