Turizm Merkezi Kapuzbaşı’ndaki Yıkık Köprü Tehlike Saçıyor

Uzun bir yolculuk sonunda Kapuzbaşı Şelaleleri’ne ulaşan turistler, doğal güzellikler karşısında hayranlıklarını gizleyemiyor. Ancak yolların dar ve virajlı olması, alanda yeterli piknik masasının bulunmaması, bir ayağı yıkılmak üzere...

Uzun bir yolculuk sonunda Kapuzbaşı Şelaleleri’ne ulaşan turistler, doğal güzellikler karşısında hayranlıklarını gizleyemiyor. Ancak yolların dar ve virajlı olması, alanda yeterli piknik masasının bulunmaması, bir ayağı yıkılmak üzere olan köprüden geçmek zorunda kalınması ve otopark sorunu nedeniyle ziyaretçiler, bu güzelliklerin gölgelendiğini düşünüyor.

Kaynağından çıktığı şekilde aşağıya dökülmesiyle ünlü Kapuzbaşı Şelaleleri’nin bulunduğu alan her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Özellikle havaların sıcak olduğu yaz günlerinde ziyaretçi sayısı en yüksek rakama ulaşıyor. Gurbetçiler de burayı görmeden çalıştıkları ülkelere dönmüyor.

Hal böyle iken bölge yeterli hizmet alamıyor. Dere üzerindeki köprünün bir ayağının yıkılmak üzere olması vatandaşları korkutuyor. Karşıya geçmek isteyen vatandaşlar tehlikeye rağmen bu köprüyü kullanmak zorunda kalıyor.

Kapuzbaşı Şelaleleri’ne iki ayrı yoldan ulaşmak mümkün. Bu yolların dar, virajlı ve bakımsız olması da sürücülere zor anlar yaşıyor. Sıcaklar nedeniyle eriyen asfalt ise kazalara davetiye çıkarıyor.

Milli Park olarak ayrılan alan içinde de otopark sıkıntısı hat safhada. Yol kenarına park eden araçlar nedeniyle seyahat halindeki araçlar geçmekte zorlanıyor. Park sorunu nedeniyle zaman zaman yaşanan tartışmaları ise araya giren ve trafiği düzenlemeye çalışan jandarma sona erdiriliyor. Yol üzerindeki bazı taşların yerinden çıkması da araçlarda hasar oluşmasına neden oluyor.

Kapuzbaşı Şelaleleri’ni ziyaret edenlerin en büyük sıkıntılarından birisi de alanda yeterli piknik masasının bulunmaması. Uzun bir yolculuk sonrası bölgeye gelen vatandaşlar, sıcak altında ve taş - toprak üzerinde piknik yapmak zorunda kalırken ziyaretçilerin gelişi güzel attıkları çöpler de koku yapıyor. Alanda yeterli temizlik yapılmaması dikkatlerden kaçmıyor. Mangal alanının olmaması nedeniyle piknikçilerin şelale yakınlarında yaktıkları ateş ise, taşlar üzerinde çirkin bir görüntü oluşturuyor.

'VERİLEN HİZMET ÇOK EKSİK'

Bütün bu eksikliklere rağmen alana 7 lira ücret ödeyerek giren vatandaşlar, yeterli hizmet alamamaktan şikayetçi. Burasının doğal güzelliği bakımından herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer olduğunu ifade eden gurbetçi Hacı Murat Kılıç, “Ancak yol, otopark ve tesisleşme konularında büyük eksikler bulunuyor. Bu yaratılış harikası doğaya bunlar yakışmıyor.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Buraya ilk defa geldiğini ve doğal güzelliklere hayran kaldığını ifade eden Ayça Nuray Gömeç de, giriş için ücret alınmasına rağmen verilen hizmetin çok eksik olduğunu dile getirdi.

Kucağında torunuyla yıkılmak üzere olan köprüden geçtiğini anlatan Suzan Kılıç da, “Köprüden korkarak geçtik. Hayati tehlike var. Rabbim buralara güzellik vermiş ama çevre düzenlemesi çok eksik.” dedi.

KAPUZBAŞI ŞELALELERİ

Kayseri il merkezine 110, Yahyalı ilçesine 80 kilometre uzaklıkta bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağlar Milli Parkı Hacer ormanları içinde yer almakta. 18 bin hektar alan içinde yer alan şelalelerinin en önemli özelliği, kaynağından çıktığı şekilde aşağıya dökülmesi. Şelalelerin aktığı yerin rakımı 700 metre. Şelale Aladağ’ın zirvelerinde bulunan kar ve buzul suları ile beslenmekte. Zamantı ırmağının iki yanında ve ırmağın üzerini kapatan tabii bir köprünün baş kısmında yer alan bu şelalelerin büyüğü 20, küçüğü ise 10 metre yüksekliğinde. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri