Turistlere Halk Oyunlarını Tanıtıyorlar

Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) halk ekibi, sergilediği halk oyunlarıyla yörelerin halk oyunları kültürünü turistlere tanıtıyor. Manavgat HEM halk oyunları ekibi 15 kişiden oluşuyor. Ekibin en yaşlı üyesi 64 yaşındaki turizmci Halil...

Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) halk ekibi, sergilediği halk oyunlarıyla yörelerin halk oyunları kültürünü turistlere tanıtıyor. Manavgat HEM halk oyunları ekibi 15 kişiden oluşuyor. Ekibin en yaşlı üyesi 64 yaşındaki turizmci Halil Yıldırım, en genç üyesi ise 11 yaşındaki Toros Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ozan Erkan.

Halk oyunları ekibinin Manavgat merkez ve Side Antik Kent'te yöresel halk oyunları gösterisinde en fazla ilgiyi yerleşik yabancılar ile tatile gelen turistlerin gösterdiği belirtiliyor. Turizmci Halil Yıldırım, halk oyunlarını gelecek nesillere taşımak ve geleneksel halk oyunları kültürünü ilçeye tatile gelen konuklara tanıtmak için 35 yıldır zeybek oynadığını, ömrünün sonuna kadarda oynamaya devam edeceğini kaydetti. Yıldırım, "Çocuklar ve gençler efe elbiselerini görünce halk oyunlarına ilgisi arttıyor. Özellikle tatile gelen Alman, İngiliz, Belçika, Norveç, İsveç, Danimarka, Fransız, Hollanda ve Avusturyalı turistler halk oyunları elbiseleriyle ailecek hatıra fotoğraf çektirmeyi seviyor. Avrupalıların halk oyunları kültürümüze karşı ilgisi çok yüksek. Gençlere rol model olduğuma inanıyorum." dedi.

11 yaşındaki Ozan Erkan'da halk oyunlarını sevdiğini, Manavgat HEM'de babasıyla birlikte yöresel halk oyunlarını oynamaktan mutlu olduğunu kaydetti. Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, ilçenin turizm bölgesi olmasına bağlı halk oyunları kültürünün tanıtımının önemli gördüklerini söyledi. Manavgat'ta 11 yaşından 64 yaşına kadar halk oyunlarına ilgi gösterilmesinin mutluluk verici olduğunu aktaran Geyikoğlu, "Halk oyunları ekibimiz, bizim halk oyunları kültürel mirasını gelecek nesillere taşıma ve Manavgat'a tatile gelen ve yerleşik yabancılara tanıtımı adına çok önemli çalışma yapıyor. " diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri