"Turiste var Konyalıya yok!"

Saydam, “Mesela şu an Konya'da son dönem hizmetlerin Konyalıya değil de daha çok iç ve dış turizmi etkilemek adına yapıldığını rahatlıkla görüyoruz. Şehirde yaşayanlar olarak biz ise figüran olarak bulunuyoruz ve rolümüzü oynuyoruz” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, AK Parti'nin Konyalı vatandaşa ikinci sınıf insan muamelesi yaptığını söyledi. Saydam, paylaşımında “Bunu her alanda görebiliriz. Tek tek yazmayacağım. İtirazı olan varsa sıralayabilirim. Tek bir örnek; pandemide sokaklar bize yasakken turistler elini kolunu sallayarak geziyordu” dedi.

4 YIL GEÇTİ AMA HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK!

İkinci sınıf vatandaşlık muamelesini yerel idarecilerin de Konyalılara gösterdiğini paylaşımında vurgulayan Saydam, şunları belirtti: “ Mesela şu an Konya'da son dönem hizmetlerin Konyalıya değil de daha çok iç ve dış turizmi etkilemek adına yapıldığını rahatlıkla görüyoruz. Şehirde yaşayanlar olarak biz ise figüran olarak bulunuyoruz ve rolümüzü oynuyoruz. Şehre giren bir insan ana arterlere bakarak şehri çok düzenli bulabilir. Ama yolunu şaşırıp yanlışlıkla bir arka sokağa girmiş olsa, bir an kendini başka bir ülkeye gitmiş zannedebilir. Yakın zamanda Aladdin çevresindeki binalarda cephe giydirmesi yapılarak güzelleştirildi. Ancak bir arka sokak perişan mı perişan. Bakımsız yollar, sokaklar, yıkılmış binalar, yıkıntı artıkları vs. Ama biz bunların içinde yaşamaya devam ediyoruz. Keşke bize de önem verseler en azından bizim yaşadığımız yerleri de mamur etseler diyeceğim ama biz turist değiliz. Bunlardan bir tanesi de Meram Belediyesi sınırları içerisindeki Şükran Mahallesi. Kentsel dönüşüm yapılıyor. Önceki dönemde bölge tahliye edilerek yıkım gerçekleşti. Bunun üzerinden neredeyse en az 4 yıl geçti. Bölge paravanlarla kapatıldı. Bir proje uygulanacak. Bekliyor. Herhangi bir çalışma yok. Ne zaman yapılacağı da belli değil. Bu arada yaşam da devam ediyor. Şehrin tam göbeğinde bir yer ancak bir arka sokak. Sokak bakımsız. Yol çukurlarla dolu. Yıkıntı artıkları var. İşlek bir trafiği var. Belediye bir paravan oluşturmuş. Dar bir alan bırakılmış. İki araba karşı karşıya gelse trafik birbirine giriyor. Dönüşüm yapıyoruz diye bakım da yapmıyorlar. Daha ne kadar bu sıkıntıyı çekmeye devam edeceğiz bilmiyorum. Halbuki proje tanıtımı için yüzlerce metrekarelik alana bir geceliğine asfalt dökmüşlerdi. Bu ve bunun gibi toparlanması gereken şehrin muhtelif yerlerinde onlarca yer var. Hem görüntü açısından hem o bölgeyi kullananlar açısından hem de o mahallede yaşayanlar açısından yaşamak eziyete dönüşüyor. Acilen çözüm bulunması gerekir.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri