Turist sayısı beklentileri aştı

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, turizmdeki hızlı büyümenin bu sene de devam ettiğini belirterek, "Yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,51 arttı." dedi.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, turizmdeki hızlı büyümenin bu sene de devam ettiğini belirterek, "Yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,51 arttı. Şu anki rakamlara bakılırsa bu yılı 2019'un en az yüzde 20 üstünde kapatacağımızı öngörüyorum, ciroda da yüzde 30 üstüne çıkarız diye düşünüyorum. Turizmin başkenti Antalya'da 5 aylık rakamlar, rekorlar yılı 2019'u geçti." dedi.

Türkiye'deki turizm yatırımlarına devam eden Şahinler Holding'in Megasaray Hotels markası, Side'de 5'inci otelini açtı. Megasaray Resort Side'nin açılışı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelen Şahin, Türkiye'deki yatırımları ve spor turizmine verdikleri katkılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sektöre girdikleri günden bu yana sadık müşteri kitlesi oluşturarak Türkiye ekonomisine katkı vermeye devam ettiklerini aktaran Şahin, son olarak açılışını gerçekleştirdikleri Megasaray Resort Side ile 40 milyon avro yatırım yaptıklarını bildirdi.

Başarılarının en büyük sırrını "mutlu çalışan kültürü oluşturmak" olarak açıklayan Şahin, çalışanlarına özel önem vermeleri dolayısıyla müşteri memnuniyeti sağladıklarını, müşteri sadakatini artıran en önemli ayaklardan birinin bu olduğunu söyledi. Şahin, aldıkları çok sayıda ödülün asıl sahiplerinin çalışanları olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye verdikleri önem, Türkiye ekonomisine sağladıkları ve sağlamaya devam edecekleri katkılara değinen Şahin, şunları kaydetti:

"Şahinler Holding olarak, Türkiye'de ve yurt dışındaki fabrikalarımız ve işletmelerimizde binlerce kişiyi istihdam edip yüz milyonlarca dolarlık ihracat yapıyoruz. Çorlu'daki serbest bölgemiz ASB, yıllık 3,5 milyar dolar ticaret işlem hacmi ve 1,5 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Faaliyette bulunduğumuz diğer sektörlerde büyümeye devam ediyoruz. Ancak ülkemize net, ciddi döviz getirisi olan turizm sektörüne daha fazla odaklandık. Türkiye'nin konumunu, doğal ve kültürel zenginliklerini turizm için çok avantajlı görüyoruz. Pandemi ve ekonominin sıkıntılı olduğu dönemlere rağmen son 3 yıl içinde 4 oteli daha bünyemize katarak Megasaray Hotels çatısı altında topladık.

Bir anlamda krizi fırsata çevirdik. Megasaray Hotels markamızla Megasaray Club Belek, Megasaray Westbeach Antalya, Das3917 ve bu kış sezonunda kapılarını açacak Megasaray Mount Erciyes'in ardından Megasaray Resort Side ile otel sayımız 5'e çıktı. Bu son yatırımımız bize 40 milyon avroya mal oldu. İlave olarak, bu otelimize 10 milyon avroluk daha yatırım yapacağız. Toplam yatak kapasitemiz 3 bin 500'e çıktı, turizm istihdamımız 2 bini buldu. Megasaray Resort Side otelimizi yeni açmamıza rağmen çok hızlı kadro bulduk. 800 yataklı tesisimizde 400'e yakın kişiye iş imkanı sağladık. İlave yatırımlarla yatak kapasitemizi 1.000'e çıkaracağız, daha fazla istihdam yaratacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri