Turist, hafta sonu geliyor

Hz. Mevlana’nın ‘gel’ çağrısına yerli ve yabancı turistler hafta sonunda daha çok kulak veriyor. Gruplar halinde ziyarete gelen turistler, turizm piyasasının hareketlenmesini sağlıyor

Hz. Mevlana’nın ‘gel’ çağrısına özellikle hafta sonları daha çok kulak veriliyor. Yakın-uzak demeden, Türkiye’nin ve hatta dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı turistler, Hz. Mevlana’yı ziyaret etmek için yollara koyuluyor. Ankara, Kayseri, Eskişehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Aksaray, Antalya, Isparta gibi Konya’ya yakın illerde günübirlik programlar düzenlenerek, hem Mevlana Müzesi, hem de Şehitlik Abidesi gibi çeşitli müzeler ziyaret ediliyor. Daha uzak illerden gelenler ise birkaç gün sürecek olan turlara katılıyor. Bir seyahat firmasının organizasyonu ile Antalya’dan Konya’ya gelen Osman Önder, “Seyahat acenteleri, müşterinin isteğine göre, bir günlük veya birkaç günlük programlar düzenliyor. Hafta sonunda farklı bir etkinlik yapabilmek için eşim ve çocuklarımla birlikte bir seyahat acentesinin günübirlik programına katılarak Konya’ya geldik. Hz. Mevlana’nın Türbesini ve müzeyi ziyaret ettik. Daha sonra Şehitlik Abidesi’ni, Şems-i Tebrizi’yi ziyaret edeceğiz. Konya’nın geleneksel yemeklerini tattıktan sonra Konya’dan ayrılacağız. Hz. Mevlana hem Konya, hem de tüm insanlık açısından önemli bir şahsiyettir. Bunu Konya halkı daha iyi bilir. Hz. Mevlana, Konya turizmine de büyük katkı sağlıyor” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören ve üniversite öğrencilerinin düzenlediği bir organizasyona katılarak Konya’ya gelen öğrencilerden Ali İhsan Kayaoğlu da, daha önce Konya’ya hiç gelmediğini belirtti. Ali İhsan Kayaoğlu, “Konya’yı ilk defa ziyaret ediyorum. Hz. Mevlana’yı ziyaret etmeyi çok istiyordum. Üniversiteden öğrenci arkadaşların düzenlediği bu programı kaçırmak istemedim. Yaptığımız gezi ile hem derslerin verdiği stresi üzerimizden attık, hem de hafta sonunu iyi değerlendirmiş olduk. Bursa’ya döndükten sonra tüm arkadaşlarıma Konya’yı ziyaret etmelerini tavsiye edeceğim” diye konuştu. Konya’ya gelerek çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan yerli ve yabancı turistler, Mevlana çevresinde turistik eşya satan firmaların da yüzünü güldürdü. Semazen bibloları, Mevlana figürlü saatler, tablolar ve el eşyaları en çok rağbet gören hediyelik eşyalar arasında yer alıyor.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri