TURAZ Şahini-2021 Tatbikatı Konya’da başladı

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen TURAZ Şahini-2021 Tatbikatı Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında icra ediliyor.

TURAZ ŞAHİNİ-2021 Tatbikatı 06-17 Eylül 2021 tarihleri arasında Azerbaycan ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının katılımıyla 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı/Konya’da icra ediliyor.

Turaz Şahini Tatbikatı'na Azerbaycan Hava Kuvvetleri de 2 adet Mig-29, 2 adet Su-25 uçağı ve 78 personel ile katılım sağlıyor.

Milli Savunma Bakanlığı tatbikata katılacak olan 78 Azerbaycan Hava Kuvvetleri personeli ile 2 adet Mig-29 ve 2 adet Su-25 uçaklarının 2 Eylül 2021 tarihinde Türkiye’ye geldiğini duyurmuştu.

Tatbikatın amacı; “Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile başlatılan uçuş eğitimlerini ileri seviyelere taşımak, uluslararası tatbikat usulleri ve terminolojilerinin uygulamasını göstermek, farklı platform, silah sistemleri ile elektronik harp konularında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, karşılıklı askerî eğitim/iş birliğini geliştirmek” olarak belirlendi.

Daha önceki yıllarda icra edilen eğitimlere “gözlemci” statüsüyle katılan Azerbaycan, bu yıl ilk defa “katılımcı unsur” statüsünde kendi hava unsurlarıyla eğitimde yer aldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri