Turandan vergilerde ödeme süresi uyarısı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, Mali Tatil nedeniyle verilme süresi uzatılan beyannamelerde yer alan vergilerin 29 Temmuz tarihine kadar ödenmesi gerektiğin
Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan yaptığı yazılı açıklamada, Mali Tatil nedeniyle vergi ödeme süresinin 30 Temmuz gününe uzadığını ancak aynı ay içerisinde ödeme yapılacağı için bu tarihin tatil gününe denk gelmesi nedeniyle ödemelerin en geç 29 Temmuz Cuma günü yapılması gerektiğini kaydetti. 
Turan açıklamasında, “5604 Sayılı Kanun’un 1.maddesinin 8.fıkrası uyarınca, mali tatil uygulaması nedeniyle verilme süresinde uzatılma yapılan beyannameler üzerinde gösterilen vergilerin ödeme süresi (aynı ay içerisinde kalmak kaydıyla), uzayan beyanname verme süresinin son gününden itibaren 3. günün mesai bitimine kadar uzamış sayılmaktadır. Buna göre, verilme süresinin son günü Mali Tatil süresine veya Mali Tatilin son gününü izleyen yedi güne rastlayan vergilere ilişkin beyannamelerin verilme süresi, 2011 yılı için 27 Temmuz Çarşamba gününe, bu beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi de 30 Temmuz 2011 gününe uzamış sayılacaktır. Ancak 30 Temmuz 2011 tarihi Cumartesi gününe gelmesinden dolayı Mali Tatili düzenleyen 5604 Sayılı Kanun’un 1.maddesinin 8.fıkrası uyarınca yukarıdaki Kanun hükmünde (aynı ay içerisinde kalmak kaydıyla) ifadesine dayanarak bu vergilerin 29 Temmuz 2011 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir” dedi. 
Konya SMMM Odası Başkanı Turan, konuyu yakından takip ettiklerini, herhangi bir gelişme olması durumunda meslek mensuplarını bilgilendireceklerini ifade etti. (İHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri