Tüp bebek, çocuk hasreti çekenlerin umudu oldu

Özel Selçuklu Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Çetin, Selçuklu Hastanesi olarak tüp bebekte Konyayla birlikte Türkiye geneli hizmet verdiklerini söyledi.

Dr. Eyüp Çetin,  Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu, Kadın-Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur ve Kadın-Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali Acar Merkez Bera Otel’de konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. 2004 yılında hizmete başlayan Özel Selçuklu Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi’nin Konya’da önemli başarılara imza attığını belirten Dr. Eyüp Çetin “Yıllar sonra bebek sevincini yaşayan ailelerimizin mutluluklarına şahit oluyoruz. 2 binin üzerinde ailenin başvurduğu tüp bebek ünitemizde başarı oranımız standartlara uygun bir değerlendirme ile yüzde 50’dir. Canlı çocuk doğum oranı ise yüzde 35’dir” ifadelerini kullandı. Tıp biliminin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde kısırlık konusunda da aynı hızla gelişmeler olduğunu vurgulayan Dr. Çetin, “Tüm dünyada bu konuda son derece önemli çalışmalar yapılmakta ve ülkemizde de bu çalışmalar aynı hızla takip edilebilmektedir. Tüp bebek ünitemiz de sürekli bir yenilenme ve gelişme çabası ile bu başarı ve yenilikleri takip eden bir kadro ile çalışmaktadır” diye konuştu. Tüp bebek tedavisinin ülkemizde pek bilinen bir yöntem olmadığı için ilk zamanlarda tereddütle karşılandığını ifade eden Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu ise, “Fazla bilinmeyen bir tedavi yöntemi olması nedeniyle tüp bebek ile normal gebe sonucu doğan çocukların sağlığı konusunda şüpheler vardı. Ancak yapılan araştırmalar sonucu, her iki bebek arasında sağlık konusunda hiçbir sorun olmadığı ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verdi. Tüp bebek için kendilerine müracaat eden hastalarına özel tedavi planı çizdiklerini anlatan Op. Dr. Nil Okur, daha sonra hastayı hastaneye kabul edip tedaviye başladıklarını söyledi.

TÜRKAN AİLESİNİN 15 YIL SONRA GELEN BEBEK SEVİNCİ
15 yıllık evli olan Derviş ve Dudu Türkan çifti, evli oldukları süre boyunca her türlü tedavi yöntemi uygulamalarına rağmen olumsuz sonuç aldıklarını söyledi. Zaman zaman ümitsizliğe düştüğünü söyleyen Derviş Türkan, tüp bebek sayesinde çocuk sahibi olduklarında, bu ümitsizliğinin boşa olduğunu anladığını söyledi. Çocuk sahibi olamayanlara ‘ümitsizliğe düşmeyin’ diyen Derviş Türkan, 15 yıllık hasretten sonra doğan bebeklerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Anne Dudu Türkan ise 15 yıl sonra doğan bebekleri sayesinde çok mutlu olduklarını ifade ederek, bu mutluluğun çocuk hasreti çeken herkese nasip olmasını diledi.
UĞUR ELMAS

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri