Tunus'ta siyasi ittifak

Tunus Özgür Yurtsever Birlik Partisi (FPU) Başkanı Reyahi, 7 partinin kendi partisine katılarak yeni bir siyasi ittifak kurduğunu duyurdu.

Tunus Özgür Yurtsever Birlik Partisi (FPU) Başkanı Selim er-Reyahi yaptığı basın açıklamasında, ''Üçüncü Seçenek, Yeni Solcu, Vatandaşlık Hareketi, Liberal Tunus, Alternatif Demokrasi, Vatandaşlık ve Adalet ile İradenin Sesi partileri, partimize katıldılar ve bu şekilde yeni bir siyasi ittifak kurduk'' dedi.

Reyahi, parti birleşmesi girişimiyle, merkezci partilerin sesinin siyasi arenada daha baskın çıkmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Laiklerle muhafazakarlar arasındaki şiddetli kutuplaşmayı eleştiren Reyahi, her iki tarafı da vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmeye çağırdı.

Partisinin vatandaşların iş ve kalkınmayla ilgili günlük hayatıyla ilgilenmeye çalıştığını kaydeden Reyahi, Tunus halkının ana sorununun ''Kalkınma sorunu'' olduğunu savundu.

FPU, 2011 yılının ekim ayında yapılan milletvekili seçimlerinde sadece 1 milletvekili çıkarabilmişti. FPU'nun kurucusu ve başkanı Reyahi, Tunus'un önde gelen işadamlarından kabul ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri