Tuncel Kurtiz Alkışlarla Uğurlandı

Beşiktaş'taki evinde hayatını kaybeden sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz (77) için düzenlenen tören, ünlü akınına uğradı.

Beşiktaş'taki evinde hayatını kaybeden sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz (77) için düzenlenen tören, ünlü akınına uğradı. Usta oyuncuyu sevenleri alkışlarla son yolculuğuna uğurladı.

Tuncel Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlendi. Törene çok sayıda vatandaş ve ünlü sima katıldı. Katılan ünlüler arasında Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ, Barış Falay, Leman Sam, Cansu Dere, Hamdi Alkan ve çok sayıda tiyatro ve sinema oyuncuları yer aldı. Tören, Tuncel Kurtiz’in sinema ve tiyatro setlerinden görüntülerinin mega vizyonda gösterilmesiyle başladı. Ardından usta oyuncunun sevdiği bir piyano resitali icra edildi. Daha sonra Kurtiz’in tabutunu sanatçı dostları omuzlayarak cenaze aracına taşıdı.

Kurtiz’i anma törenine katılan ünlülerden Demet Akbağ, bu yıl çok sayıda deneyimli ve usta kişileri kaybettiklerini ve inanılmaz üzgün olduğunu söyledi. Akbağ duygularını şöyle ifade etti: “O hepimiz için delikanlıydı. Çok kısa söylemek istiyorum; bizim ustamızdı. Henüz yapacağı ve öğreteceği çok şey vardı. Bu yıl çok fazla böyle acılı günde beraber olduk. Artık çok şaşırıyorum. Buralarda görüşmek istemiyorum artık sizlerle. Herkesin başı sağolsun.”

'SAĞLIĞINA ÇOK DEĞER VEREN BİR İNSANDI'

Kurtiz’in yaşarken sağlığına çok değer veren ve düzenli spor yapan bir insan olduğunu söyleyen sanatçı dostu Leman Sam da, "Tuncel Kurtiz’in hiç kıymetini bilemedi. Herkes onu Ramiz Dayı olarak tanıdı. Ne kadar hazin bir durum. Çok tiyarocunun başına gelen bir şey ama Tuncel Kurtiz’in değerini bilemediler. Bugün burada tüm ekolojik pazar vardı. Her hafta ekolojik pazara gidip yiyeceklerini alırdı. Bütün pazarcı arkadaşlar buraya gelmişti. Hep sağlıklı yaşayacağım diye mücadele ederdi." şeklinde konuştu.

'DÜNYA ÇAPINDA BİR OYUNCUYDU'

Tiyatro sanatçısı Zeliha Berksoy ise, Kurtiz’in dünya çapında değere sahip olan bir oyuncu olduğundan söz etti. Berksoy sözlerini şöyle sonlandırdı: "Tuncel Kurtiz dünya çapında bir sanatçı. Çok büyük bir değeri var. Kalbi ve yüreği sanat aşkı ile çarpardı. Nazım Hikmet aşkı ile çarpan bir insandı. Dünyada iftihar ettiğimiz bir oyuncumuzdu. Sadece dizilerde görüyorduk. Ama onun önemli bir kimliği de dev bir tiyatro oyuncusu olmasıdır. "

Kurtiz’in oyuncu arkadaşlarından Barış Falay da, devrimci bir insanı kaybettiklerini söyledi. Falay, “Hayatını üretmeye adayan bir insanı kaybettik. Çok genç bir delikanlıyı kaybettik. Ne yazık ki bu ülkede üreten insanların yaşarken kıymeti bilinmiyor. Bir çapulcuyu kaybettik. Canımız çok yanıyor. Çok üzgünüz. O büyük bir oyuncu ve üreten insandı. Her zaman bize örnek olmuştu. Bütün ülkenin başı sağolsun.” diye konuştu.

'ABİMİ ÇOK KISKANIRDIM'

Usta oyuncunun kız kardeşi Rengin Kurtiz ise, çok sık görüşemediği ağabeyini çok kıskandığını söyledi. Kurtiz, "Bir ışık gitti. Ne diye bilirim. Çok ani oldu. Çok iyi bir insandı. Keyifle hayatı seven bir insandı. İstediği gibi sessiz ve sakin bir ölüm oldu. Böyle bir ölüm istiyordu. Sağlık durumu gayet iyiydi. Spordan gelmiş. Çoraplarını balkona asmıştı. Herhalde birden bir kalp krizi oldu. Sonra dengesini kaybetti ve düştü. Hayatı seven ve okumayı çok seven bir insandı. Benim hep dert yandığım bir şey vardı. Az görüşüyorduk. Herkesle çok görüştüğü için kardeşleri ile az görüşürdü. Kıskanırdım. Fakat bugün görüyorum ki haklıymış." ifadelerini kullandı.

Tuncel Kurtiz’in cenazesi, Pazar günü defnedilmek üzere Balıkesir’in Güre ilçesine götürüldü.






CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri