Tümosan'ın hedefi tesis

Konya Amatör Liglerinde mücadele eden Tümosanspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ay, 2008 yılından beri profesyonel kulüplerin altyapı kategorilerine düzenlenen Akademi Liglerine bundan böyle amatör kulüplerin de gerekli kriterleri yerine getirebilme

Konya Amatör Liglerinde mücadele eden Tümosanspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ay, 2008 yılından beri profesyonel kulüplerin altyapı kategorilerine düzenlenen Akademi Liglerine bundan böyle amatör kulüplerin de gerekli kriterleri yerine getirebilmeleri halinde katılabileceklerini söyledi. Ay, bölgesel ve deplasmanlı olarak düzenlenen Akademi liglere 2015-2016 futbol sezonundan itibaren antrenman ve müsabaka sahaları ile teknik kişi kriterleri uygun olan BAL ve amatör spor kulüplerinin kriterleri yerine getirdiği takdirde bu liglere dahil edilmesi için da ayrıca Tümosanspor kulübü olarak başvurduklarını söyledi.

Ay, “Alınan karardan dolayı Türkiye Futbol Federasyon'unu kutluyorum. Bu sadece Tümosanspor kulübü için değil, Türkiye’deki tüm kulüpler için bir umut ışığı. Kariyeri olan daha önce bu ligde görev almış 3 tane antrenörümüz mevcut. Yönetimimiz bu konuya sıcak bakıyor. 31 Aralık2014 Tarihine kadar müracaatlar devam ediyor.  İnşallah federasyonumuz geri atmaz ve hayallerimizi yıkmaz” dedi.

Tesis konusunada değinen Hüseyin Ay, “Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon'u tesis olarak bize şu anda Şehit Süleyman Ballan sahasını gösterdi.  Fakat şunuda belirtmek gerekirse katılım sayısına göre belki bu sahayı iki takım birden kullanması söz konusu olabilir.  Bizim için burası olursa tabi çok memnun oluruz. Biz esasen kendi tesisimi yapmak istiyoruz. Akademi ligi tabiri caiz ise bize doping oldu.  Tesisleşme sürecini hızlandıracak inşallah. Yönetim Kurulumuz  bu konuya çok sıcak bakıyor.  Tümosanspor’umuz için hem de Konya futbolu adına tesis yapmak ve kazandırmak çok önemli. Bu akademi ligi tesis anlamında  büyük rol oldu. Tesis yapılır inşa edilirse bizlerde çok mutlu olacağız” diye konuştu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri