Tümata Grubu Müzikle Terapi Yaptı

Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu (TÜMATA) tarafından Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 'müzik terapi' gösterisi yapıldı.

Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu (TÜMATA) tarafından Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 'müzik terapi' gösterisi yapıldı. Gösteriye Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar ve çok sayıda seyirci katıldı.

Etkinlikte, 15 kişiden oluşan TÜMATA grubu, Türk dünyasının sevilen eserlerini ney, rebab, tar, mazhar, kopuz ve dombra gibi yöresel çalgılar eşliğinde dinleyicilerin beğenisine sundu. Grup, bazı musikileri ise su sesi eşliğinde icra etti. TÜMAT grubunun müzik terapi gösterisi sonunda izleyiciler alkışlarla memnuniyetlerini ifade etti.

Vali Tuna, TÜMATA kurucusu Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç’e günün anısına Eskişehir’i anlatan anı tabağı hediye etti. Vali Tuna, izleyiciler tarafından büyük ilgi gören grubun çocuk üyesi 3 yaşındaki Bengisu Başaran’a ise oyuncak bebek hediye etti. Etkinlik sonrasında konuşan Vali Tuna, “Gerçekten ruhumuzun müzikle gıda aldığı bir vakit geçirdik. Burada çok büyük bir emek var.” şeklinde konuştu.

TÜMATA kurucusu Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç ise amaçlarının Türk musikisini tanıtmak olduğunu ifade ederek, gruplarının 1976 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Eserlerin ve kullanılan çalgıların Türk dünyasının kültürünü yansıttığını belirten Güvenç, dinleyenleri rahatlattığını vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri