Tüm gözler Konya’da! Şampiyonu Konyaspor belirleyecek!

Tümosan Konyaspor son hafta evinde Galatasaray ile karşılaşacak. Fenerbahçe’ye evinde 1-0 yenilen sarı-kırmızılı takım kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor karşısına çıkacak.

Trendyol Süper Lig'de heyecan dorukta. 38. haftada oynanacak maçların ardından ligin şampiyonu ve küme düşecek son takım belli olacak.
Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla beraber Galatasaray 99 puanda kalırken Fenerbahçe 96 puana çıktı ve Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı son haftaya kaldı.
Tümosan Konyaspor son hafta evinde Galatasaray ile karşılaşacak. Fenerbahçe’ye evinde 1-0 yenilen sarı-kırmızılı takım kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor karşısına çıkacak.
İKİ TAKIMA DA BERABERLİK YETİYOR
Tümosan Konyaspor’un rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmadan kümede kalması için son haftayı 1 puanla kapatması gerekiyor. Aynı şekilde Galatasaray’ın da Fenerbahçe İstanbulspor maçının sonucuna bakmadan şampiyon olması için 1 puan alması gerekiyor. Konyaspor-Galatasaray maçının berabere bitmesi halinde Galatasaray şampiyon olacak Tümosn Konyaspor’da kümede kalacak.
KONYASPOR’UN KÜMEDE KALMA İHTİMALLERİ
Konyaspor, son hafta sahasında Galatasaray'ı mağlup etmesi halinde ligde kalacak. Berabere kalması durumunda diğer maçlarda alınacak sonuçlara göre ligde kalma ihtimali var. Ancak Galatasaray'a yenilmesi halinde Hatayspor, Rizespor'u yenerse averajla ligden düşecek.
Hatayspor, sahasında Rizespor'u yendiği takdirde Ankaragücü, Trabzon deplasmanından galip gelemezse ligde kalacak. Ayrıca Konyaspor ve Gaziantep'in mağlup olması halinde averajla da olsa bu iki takımın üzerinde bitirme ihtimali var.
Gaziantep FK, Pendikspor karşısında galip veya berabere kalması halinde ligde kalacak. Yenilgi durumunda ise Hatayspor'un alacağı bir galibiyet, Gaziantep'in düşmesine ve Hatayspor'un ligde kalmasına neden olacak.
Ankaragücü, Trabzonspor'u mağlup etmesi durumunda ligde kalacak. Beraberlik durumunda ise Hatayspor'un Rizespor'u sahasında yenmesi durumunda ikili averajla küme düşen son takım olacak.
İstanbulspor’un ve Fatih Karagümrük’ün küme düştüğü ligde Pendikspor’un çok küçük bir ihtimal olsa da ligde kalma şansı devam ediyor
TÜM GÖZLER KONYA’DA
Galatasaray son hafta ve şampiyonluk maçı için Konya’ya gelecek. Tüm Türkiye’nin gözü bu maçta olacak. Karşılaşmanın günü ve saati ise henüz belli olmadı.
Galatasaray, Tümsan Konyaspor ile oynayacağı maçtan berabere kalır veya galibiyetle ayrılırsa, şampiyonluğunu ilan edecek. Ancak mağlup olması durumunda, gözler Fenerbahçe'nin İstanbulspor ile oynayacağı maça çevrilecek.
Galatasaray'ın yenilmesi durumunda Fenerbahçe'ye de şampiyonluk şansı doğuyor.
Bu durumda, Fenerbahçe İstanbulspor'a karşı galip gelirse, ikili averaj farkı sebebiyle şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe bu maçtan beraberlik veya mağlubiyet ile ayrılırsa Galatasaray şampiyon olacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri