'Tülamsaş İşçisi Tramvay Yapmaya Talip'

Demiryol-İş Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Karavil, TÜLOMSAŞ'ın bir asrı aşkın bir zamandır kendi alanında, sektörün lokomotifliğini yaptığını belirterek, "TÜLOMSAŞ işçisi tramvay yapmaya taliptir.

Demiryol-İş Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Karavil, TÜLOMSAŞ'ın bir asrı aşkın bir zamandır kendi alanında, sektörün lokomotifliğini yaptığını belirterek, "TÜLOMSAŞ işçisi tramvay yapmaya taliptir." dedi.

        Ayhan Karavil, yaptığı yazılı açıklamada, TÜLOMSAŞ işçisinin kömürlü kara trenlerle başlayan yolculuğunun, bugün hızlı tren üretmeye talip olmaya kadar geldiğini kaydetti.

        "TÜLOMSAŞ'ın tarihine bakıldığında misyonunu en iyi şekilde temsil ettiği görülmektedir." diyen Karavil, "Türkiyenin ilk yerli otomobili Devrim TÜLOMSAŞ'ta çalışan mühendis ve işçiler tarafından üretilmiştir. Devrim niteliğindeki bu çalışma, bugün olduğu gibi o gün de 'TÜLOMSAŞ işçisi yapamaz' denilerek önü kesilmiştir. Oysaki bugün TÜLOMSAŞ yaptığı ortaklıklarla, dünyanın en gelişmiş lokomotiflerini Avrupa’ya ihraç etmektedir." dedi.

        Yan sanayisiyle birlikte bugün TÜLOMSAŞ'ın 10 bin kişiye iş, aş, ekmek ve umut olduğunu vurgulayan Karavil, Eskişehir’in her ailesinde bir demir yolcu, bir kumpanyalı, bir ELMS'li, bir TÜLOMSAŞ'lı bulunmaktadır. TÜLOMSAŞ Eskişehir'in ve Türkiye'nin gururu olmaya devam edecektir. Biz demiryolcular olarak bize verilen her görevi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz. Bu bağlamda tramvay yapmaya da talibiz." diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri