'Tüketmemek kriz çıkarır'

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN: "KRİZİN TELAFFUZU BİLE ZARAR GETİRİR. BANKALAR ASIL ŞİMDİ DÜŞÜK FAİZLİ KREDİLERİ ARTIRARAK PİYASALARA GÜVEN VERSİN"
ANKARA (İHA) - Avrupa ve Amerika'daki ekonomik sıkıntıların artması üzerine olumsuz senaryoların konuşulmaya başlamasının piyasalarda tedirginlik yarattığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Krizin telaffuzu bile zarar getirir" dedi.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, bir ülkede tüketim olmazsa, üretimin de, istihdamın da olmayacağına işaret ederek "Dolayısıyla tüketmek değil, asıl tüketmemek kriz çıkarır. Bütün sektörler kriz söylemlerine karşı tetikteler" ifadelerini kullandı.
Avrupa ve Amerika'da yaşanan ekonomik sorunların Türkiye'den çok farklı olduğunu belirten Palandöken, şöyle konuştu: "Onlar borç içinde yüzerken bizim bütçemiz fazla veriyor. Bu nedenle oralarda yaşanan krizin Türkiye'ye etkisi son derece sınırlı olacaktır. Onun için etrafımıza değil, kendi işimize bakalım. Kendi ekonomimize odaklanalım."
Piyasaların arz ve talep dengesine göre oluştuğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şunları söyledi: "Kriz söylemleri doğmamış çocuğa fistan dikmeye benzer. Halbuki ekonomik istikrar bizim en önemli avantajımızdır. Olumsuz senaryolar dış ekonomik gelişmelere göre şekillenmektedir. Onların alacakları tedbirler önemli. Ülkemizin ekonomi karnesine baktığımızda, cari açık hariç tüm rakamlar gayet olumlu gözükmektedir. Bankalarımız da ellerini taşın altına koyarak düşük faizli kredi vermeye
devam ederek, piyasalara güven vermeliler. Eğer kredi faizlerini yükseltirlerse otomobil, inşaat sektörleri durur, esnaf iş yapamaz, işsizlik hızla yükselir."
Palandöken, özellikle ekonomik reformların devam etmesi halinde piyasaların rahatlayacağına işaret ederek, "Çok çalışarak, bölgesel, mikro bazda teşvik ve yatırımlarla, rekabet ortamını iyileştirecek düzenlemelerle, eğitimli bir nesil yetiştirerek ülkemiz hak ettiği yere gelecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri