Tuğrul Türkeş: Ben AK Partili'yim

Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara milletvekili adayı Tuğrul Türkeş, MHP’den ihracıyla ilgili hukuki sürecin sorulması üzerine dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Balgat’taki bir restoranda basın-yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Tuğrul Türkeş, “Alparslan Türkeş yaşasaydı, koalisyona nasıl yaklaşırdı?” sorusuna, “Rahmetli Türkeş hayatta olsaydı, MHP’nin genel başkanı olsaydı, Türkiye bu krizi yaşamazdı, 7 Haziran’dan üç gün sonra 10 Haziran’da MHP-AK Parti koalisyonu kurulmuş olurdu” yanıtını verdi.

ADVERTISEMENT

“MHP’den ayrılışınıza ilişkin yapılan açıklamaları nasıl buluyorsunuz. Sayın Devlet Bahçeli’nin, ’İçimizden devşirdikleriyle hisarlarımıza gedik açmaya çalıştılar’ değerlendirmesi oldu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu, şöyle yanıtladı: “Bunun benle ilgili olduğunu zannetmiyorum, Sayın Bahçeli benim devşirilemeyeceğimi bilir. O herhalde kendi adamlarından bir devşirilmiş varsa, onu kastetmiştir. Bu lafı asla ben üstüme almam. Beni kastettiğini söylüyorsa da benim ona cevabım çok farklı olur. MHP’deki saygıdeğer yöneticilerin siyaseten cevap vermelerini tercih ediyorum. Hakareti bir cevap olarak kabul etmem, algılamam. Bu tarzda çirkin girişimleri onların basiretsizliğini ve politika üretemediklerini gösterir.”

“MHP’den ihracıyla ilgili hukuki sürecin” sorulduğu Türkeş, şunları kaydetti: “O, bir hak kaybının telafisi niteliğindedir. Ben, bugün itibarıyla AK Partili’yim, açık, net ve altını çizerek söylüyorum. Ancak hiç kimse beni MHP’den atamaz, atamamıştır, yaptıklarında büyük usul hataları vardır ve atılmak başkadır, istifa başka bir şeydir.  Benim tapulu arazime, başkalarına gecekondu kurdurmam ama ben AK Parti’liyim ve bundan sonra da AK Parti’de siyasete devam edeceğim.”

Yeniçağ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri