Tuğluk tutuklandı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından gözaltına alınan, aralarında Tuğluk'un da bulunduğu 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye çıkarılan Tuğluk ve 4 şüpheli savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Tuğluk'un "Silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Diğer 4 şüphelinin ise mahkemedeki sorguları sürüyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen DTK'ya yönelik soruşturma kapsamında Pazartesi günü Ankara'da gözaltına alınan Tuğluk, DTK'nın eski eş başkanıydı. Tuğluk, 2007-2011 ve 2011-2015 yılları arasında iki dönem milletvekilliği yaptı.

8 kişi daha gözaltına alınmıştı

Aynı soruşturma kapsamında, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat, HDP İl Başkanı Cabar Leygara ve DTK eski divan üyesi Edip Yaşar ve ismi öğrenilemeyen iki kişi daha gözaltına alındı. Akşam saatlerinde gözaltı sayısı yükseldi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından haklarında yakalama kararı çıkarılan şüphelilere yönelik Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince başlatılan operasyon sürüyor. Bu kapsamda bazı adreslere düzenlenen operasyonda 3 şüpheli daha gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda Tuğluk Ankara'da, 5 kişi de Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri