Tufan Türenç, öğrencilerle buluştu

Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ile İletişim Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü – Köşe Yazarı Tufan Türenç, öğrencilerle bir araya geldi.
Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte konuşan Gazeteci Yazar Tufan Türenç, “Gazetecilikte Editöryal Süreç” konusu üzerinde değerlendirmelerde bulundu.
1968 yılından bu yana gazetecilik yaptığını anlatan Tufan Türenç, gazeteciliğin mesaisi olmayan zor bir meslek olduğunu belirtti. Sokakta yürürken bir olay olduğu anda normal vatandaşlığın bittiğini, gazeteciliğin hemen başladığını anlatan Tufan Türenç, gazeteciliğin tüm zorluklara rağmen dünyanın en güzel ve en büyük mesleği olduğunu söyledi.
İletişim Fakültesi öğrencilerine yaygın bir gazetenin oluşum sürecini anlatan Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı ve Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, bundan 40 yıl öncesine kadar Konya’nın günlük gazete okuyamadığını, gazetenin bir gün sonra ulaştığını anlattı. Tufan Türenç, teknolojinin gelişmesi ile birlikte gazetenin ulaştığı kitlenin de genişlediğini bildirdi.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri