Tüdemsaş 16 Yıl Sonra İşçi Aldı

Demiryolları için vagon üretimi yapan Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) 105 adet metal teknolojisi teknisyeni işçi alımını sınavla belirledi.

Demiryolları için vagon üretimi yapan Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) 105 adet metal teknolojisi teknisyeni işçi alımını sınavla belirledi. 1997 yılından beri işçi almayan kurum 16 yıl sonra 105 işçi alımı gerçekleştirdi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü, Demiryolları'nın özelleşmesiyle ilgili yasanın çıkmasıyla artan talebi karşılamakta güçlük çekince işçi almaya karar verdi. Demiryolları'nın serbestleşmesi kapsamında özel sektörün artık kendi lokomotif ve vagonlarıyla belirleyecekleri güzergâhları kullanarak taşımacılık yapabilmesini öngören yasanın çıkmasıyla, nakliye ve taşıma işi yapan firmalar, vagon üretimi için hazırlık yapmaya başladı. Firmalar vagon filolarını oluşturmak için vagon üretimi yapan TÜDEMSAŞ gibi firmaların kapısını çaldı.

10 yıl önce tamir için vagon bulamayan ve yeni vagon üretim izni verilmeyen fabrika, 2003 yılından veri ürettiği vagonlarla adından söz ettirdi. TÜDEMSAŞ'a yılda en az 500 vagon siparişi veriliyor. Şirket iş yükünü karşılamak için işçi yetersizliğinden dolayı dışarıdan destek almaya başladı. Fabrikaya alınması gereken işçi sayısı 60'tan genel müdürlüğün talebi üzerine 105 kişiye çıkarıldı.

Çalışma ve İş Kurumu aracılığı ile yapılan alım sürecinde endüstri meslek lisesi metal-iş ve metal teknolojileri mezunu 318 kişi tespit edildi. Çalışma ve İş Kurumu tarafından belirlenen adaylar arasında yapılan sınav sonucunda 105 kişi asıl ve 105 kişi de yedek olarak belirlendi. Resmi evrakları tamamlandıktan sonra kadrolu işçilerin bir hafta işçinde işe başlatılmaları planlanıyor.

        En son 1997 yılında 450 kişi alan şirket, geçen süre zarfında bir daha işçi alımı yapmamıştı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri