Tübitak, Ahi Evran Üniversitesi'nin Hazırladığı Projeyi Kabul Etti

Ahi Evran Üniversitesi öğretim elemanlarının hazırladığı proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Tayfun Kaya’nın TÜBİTAK 3001-Başlangıç Ar-Ge...

Ahi Evran Üniversitesi öğretim elemanlarının hazırladığı proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Tayfun Kaya’nın TÜBİTAK 3001-Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında hazırladığı “Türkiye’de Yayılış Gösteren Akdeniz Meyve Sineğinde, Ceratitis Capitata, Cardinium Bakterisinin Taranması ve Tanımlanması” adlı araştırma proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

İki yıl süresi ve 59 bin 980 TL bütçesi olan projede Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Kahraman İpekdal yardımcı araştırmacı, 2 lisans öğrencisi ise bursiyer olarak görev alacak. Proje kapsamında en önemli meyve zararlılarından olan Akdeniz meyve sineğinde endosimbiyotik cardinium bakterisine yönelik taramalar yapılarak, mücadelede alternatif yöntemlerin geliştirilmesine zemin oluşturabilecek bakterilerin ve veriler elde edilmesi hedefleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri