Ttb Yönetim Kurulu Başkanı: Arazi Toplulaştırması Fındıkta Büyük Yarar Getirecek

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, arazi toplulaştırmasının ülkenin en önemli tarımsal ihraç ürünü fındıkta büyük yarar getireceğini belirtti.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, arazi toplulaştırmasının ülkenin en önemli tarımsal ihraç ürünü fındıkta büyük yarar getireceğini belirtti.

Köleoğlu, yaptığı açıklamada, hükümet tarafından tarımda verimliliği arttırmak amacıyla hazırlanan 'toplulaştırma' yasa çalışmasının fındıktaki yaşanan rekolte düşüklüğünün giderilmesinde önemli bir etken olarak görüldüğünü ifade etti. Fındıkta Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 8’inin, ticarette ise yüzde 40’a yakın kısmının gerçekleştirildiği Trabzon’da, birim alandan elde edilen fındık miktarında son yıllarda büyük bir düşüş yaşanmasının en önemli nedenleri arasında arazilerin miras yoluyla bölünmesinin gösterildiğine değinen Köleoğlu, “Tarım alanlarındaki bölünmenin önüne geçecek 'arazi toplulaştırma'yla ilgili yasa çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu öğrendik. Milyonlarca üreticiyi ilgilendiren, tarımda verimsizliğe sebep olan faktörleri ortadan kaldıracak olan tasarının Ocak 2014’da Meclis'e gelecek ve orada ittifakla kabul görecek olması Türk tarımı için milattır. Tasarı kanunlaştığında, Türk tarımında yeni bir sayfa açılacaktır. Özellikle de bölünme nedeniyle 300-500 kiloluk üretim alanları haline gelen fındıkta toplulaştırma ile hem verim de hem kalitede hızlı bir artış olacaktır.” dedi.

TTB Başkanı Köleoğlu, söz konusu yasanın çıkmasının sonra tarımda verim ve kalitenin artması için borsa olarak çalışmalara yoğunluk kazandıracaklarını ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri