TSYD’den birlik çağrısı

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi yönetimi, yerel gazete ve TVlerin spor Müdürleriyle bir araya geldi.

TSYD’nin Atatürk stadı içerisinde sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Konya Şube Başkanı Recep Çınar, amaçlarının lig öncesi spor basını ile bir araya gelmek ve sezon boyunca birlik içerisinde hareket etmek olduğunu söyledi..

TSYD yöneticileri ve yerel gazete ve TV Müdürlerinin katıldığı toplantıda yeni sezonda gerçekleştirilecek uygulamalarla ilgili olarak bilgi veren TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Amacımız, lig öncesi bir araya gelmekti. Bu arada, spor basının sorunlarını birlik içerisinde çözeceğimize inanıyoruz. Bu konuda el birliği yapmalıyız. Bu arada, spor basının sorunlarını birlik içerisinde çözeceğimize inanıyoruz. Bu konuda el birliği yapmalıyız. Ayrıca, özellikle yerel TV’lerin spor programlarında gazetecilik dışından gelenlerin gazeteci olarak lanse etmemelerini ve o kişilerin spor yorumcusu, antrenör veya eğitimci olarak tanıtılmalarını istiyoruz.”
Çınar, spor programlarına çıkartılacak basın mensuplarının da iyi belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 
TSYD tarafından yeni sezonda spor basınından uygulanılması istenilen kurallar konusunda da basın mensuplarına bilgi verildi. Bu kurallar şöyle.
“Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi olarak, yeni sezon öncesi profesyonel liglerde yer alan temsilcilerimiz Konyaspor ve Şekerspor ile birlikte spor basınına başarılar dileriz.. TSYD ve Futbol Federasyonunun almış olduğu kararlar gereğince, maçlarda bu sezon, daha sıkı önlemler alınacaktır. Bu kararları, tüm basın mensubu arkadaşlarımızın titizlikle uygulayacaklarına gönülden inanıyoruz..
Bu koşulların başında şunlar geliyor:
1- Bu sezon, maçlarda haftalık geçici akredite kartı uygulaması yapılmayacaktır. Bu nedenle, basın mensupları Federasyonun vereceği ‘sabit kartlarını’ ve serbest giriş kartlarını yanlarında bulundurmak mecburiyetindedir. Sabit yaka kartı olmayan basın mensupları kesinlikle maçlara alınmayacaklardır.  
2- Maçlara çocuk getirilmesi kesinlikle yasaktır.
3- Basın tribününde yeni sezonda sigara yasağı uygulanacaktır.     
4- Akreditasyon işlemlerinin maçlardan bir gün önce öğleyin saat 12.00’ye kadar şubemize yaptırılması zorunludur. 
5- Koşullara uymayan, kartlarını başkalarının kullanımına veren spor yazarlarına, yönetmelik gereği ceza kuralları uygulanacaktır. Aynı hataların devam etmesi halinde o kişinin serbest giriş kartı iptal edilecek ve sezon boyunca akredite hakkından yararlanamayacaklardır..”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri