TSYD’den basın mensuplarına uyarı

Basın akreditasyonundaki değişiklikler ve uyulması gereken konular açıklandı.Türkiye Futbol Federasyonunca yayınlanan yeni sisteme göre, sabit kartı bulunmayan basın mensuplarına geç akredite yapılamayacak.
Futbol Federasyonu verilerine göre, akrediteler yine TSYD ve Federasyon tarafından gerçekleştirilecek.. Akredite konusunda yapılan açıklamalar şöyle.
“Müsabakayı izleyecek basın mensupları, TSYD tarafından TFF’nin hazırlamış olduğu yazılıma isimleri ve sair bilgileri girilerek veya ev sahibi kulübe bildirilerek akredite edilir. Ev sahibi kulüp, kendisine TSYD tarafından bildirilen basın mensuplarını akredite alanlara almakla yükümlüdür. Müsabakayı izlemek amacıyla akredite edilen basın mensupları, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında TFF’nin tüm düzenlemelerine uygun davranmakla yükümlüdürler. Ev sahibi kulüp, TSYD görevlileri ile işbirliği yaparak, ilgili müsabaka için akreditasyon kartı olmayan basın mensuplarının akredite alanlara girmesini engellemekle yükümlüdür. TSYD tarafından bildirilerek ev sahibi takım tarafından akredite edilen foto muhabirleri TSYD tarafından verilen akreditasyon yeleklerini giyeceklerdir. Bu şahıslar, TFF düzenlemelerine uygun görev yapmakla yükümlüdür. Bir müsabaka için verilecek basın tribünü akreditasyon kartı sayısı, müsabakanın oynanacağı stadyumun basın tribünü kapasitesiyle sınırlıdır. Basın mensupları ilgili müsabakaya akredite olabilmek için müsabakadan 24 saat öncesine kadar TSYD’ye başvurmak zorundadır. Sabit kartı bulunan foto muhabirleri müsabakadan 2 saat öncesine kadar, müsabakayı basın tribününden takip edecek muhabirler ise stadyumda TSYD görevlisinin olması ve basın tribününün müsait olması şartıyla müsabaka başlayana kadar geç akreditasyon formu doldurulmak suretiyle akredite edilebilir.
Sabit akreditasyon kartı olmayan kişiler geç akredite edilemez. Geç akreditasyon listesi, müsabaka öncesinde, ev sahibi kulübün akreditasyon sorumlusuna teslim edilir.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri