TSYD zirveye çıktı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) son yılların en kalabalık ve en başarılı seminerlerinden birisine imza attı. Türk sporunu yön veren ve hizmet edenlerin katıldığı seminer beğeni topladı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Toros Zirvesi semineri geçtiğimiz günlerde Antalya Belek'te yapıldı. Belek’teki Gloria Golf Resort Hotel’in ev sahipliğinde iki gün süren seminerin ilk gününde TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açılış konuşması yaptı. Ardından Rio 2016 hedefi ve Türkiye'de olimpik sporcu yetiştirmekle ilgili panel düzenlendi.

TSYD'nin panelinde ilk olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener katılımcılara açıklamalarda bulundu. Ardından düzenlenen "Spora destek ve yatırım" konulu panele ise konuşmacı olarak Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve ekonomist spor yazarı Deniz Gökçe katıldı.  TSYD Toros Zirvesi’nin öğleden sonra yapılan oturumunda ‘’Engelsiz Spor’’ bölümünde TRT yapımcısı Cem Çınar’ın yönetiminde Milli yüzücü Beytullah Eroğlu, Görme engelli futbolcu Ercan Bayraktar ve Milli tenisçi Büşra Ün konuk oldu. Duygu dolu anların yaşandığı konuşmalar sonunda salon alkışlarla çınladı.

Engellilerden sonra Türk sporuna yön veren bürokratlar sahneye çıktı.  TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ile beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Kamuran Özden, İbrahim Özekinci, Hasan Özbaba ve Mustafa Özçolak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sporun sorunlarını konuştular. Davetliler tarafından spora yaptıkları katkılarından dolayı ayakta alkışlandılar.

TSYD'nin organize ettiği Toros Zirvesi’de ikinci günün son oturumunda Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ile Sivasspor’un başarılı oyuncusu Aatif Chahechouhe katıldı. Chahechouhe ve Muslera Türkiye’de yabancı bir futbolcu olarak nelerle karşılaştıklarını, neleri sevdiklerini anlattılar. 

 

Menderes Türel'den TSYD Kupası sözü

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Antalya’da düzenlediği spor zirvesine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TSYD Kupasını yeniden düzenleme sözü verdi. Türel yaptığı konuşmada, 35 yıl düzenlenen, daha sonra kaldırılan TSYD Kupasının sporun başkenti Antalya’da yapılması için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye Spor Yazarları Derneği ile ortaklaşa düzenleyecekleri bu turnuvada 3 büyüklerin yanısıra Real Madrid, Barcelona, Manchester United veya Bayern Münih gibi futbol devi takımların katılmasını arzu ettiklerini söyledi. TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir de, 10 yıldır derneğin üyesi olan Menderes Türel’e katkılarından ötürü teşekkür etti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri