Tso Yönetim Kurulu Başkanı Çelikten; Ülke Refahı İçin İhracat Çok Önemlidir

Ekonomi Bakanlığı tarafından İhracata Yönelik Destek Programları tanıtımları kapsamında Orta Anadolu İhracatçıları Birliği işbirliğiyle Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Firmaları ihracata...

Ekonomi Bakanlığı tarafından İhracata Yönelik Destek Programları tanıtımları kapsamında Orta Anadolu İhracatçıları Birliği işbirliğiyle Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Firmaları ihracata yönlendirmek ve dünya pazarlarında rekabet gücü kazanmalarına destek vermek ve firma personelinin dış ticaret bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, ayrıca nitelikli eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla düzenlenen seminerin açılışında konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten katılımın düşüklüğünden yakındı. Öğrencilerin toplantıya ilgi göstermesini sevindirici bulan Çelikten ülke refahı için ihracatın önemine vurgu yaptı.

İhracatta sağlanan devlet yardımları, ülke masaları, pazar araştırması, Türk Eximbank ihracat kredi sigorta ve garanti programları konularında düzenlenen dış ticaret bilgi seminerinde ilk sözü İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nilüfer Sandallı aldı. Kendisinin Çankırı'lı olduğunu ifade eden Sandallı, kurumlarını tanıtarak kapılarının her zaman, her fikre açık olduğunu, hantal yapıları bulunmadığını söyledi. Yurt dışı fuarların tamamına yakınına devlet desteği sağlandığını, fuar desteğinin destekler içinde ilk sırayı aldığını söyleyen Sandallı fuarlara nasıl katılmaları gerektiği yönünde katılımcıları aydınlattı. İllere göre destek oranında Çankırı'nın düşük olduğunu söyleyen Sandallı, "Demek ki içe dönük üretim yapılıyor. Sizleri cesaretlendirmek istiyorum. Sizler neden yararlanamayasınız ki" diyerek destek verdi.

Seminerde ihracatçılar fuar konaklama giderlerinin de devlet tarafından karşılanması ile Çankırı gibi kalkınmada öncelikli illere daha geniş imkanlar verilmesi teklifinde bulundu.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzman Yrd. Muhammed Emin Torunoğlu ile Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları Uzmanı Önder Ergen konuları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri