Tsk: Çuval İçerisinde 4 Bin 500 Tüfek Mühimmatı Ele Geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye-Suriye hududunda beraberinde 4 adet at olan bir grup tarafından kaçakçılık girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Kaçakçı şahsa 'dur' ikazında bulunulduğu, şahsın ikaza uymaması üzerine havaya uyarı...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye-Suriye hududunda beraberinde 4 adet at olan bir grup tarafından kaçakçılık girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Kaçakçı şahsa 'dur' ikazında bulunulduğu, şahsın ikaza uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldığına işaret eden TSK açıklamasında, "Uyarı ateşi neticesinde şahıs attan düşmüş ve Suriye tarafında bekleyen atlı grup ile birlikte geldikleri istikamette kaçarak gözden kaybolmuşlardır. Bölgenin emniyetinin alınmasını müteakip yapılan arama sonucunda, atın üzerine bağlı bir çuval içerisinde 4 bin 500 adet 7,62 mm'lik Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı ele geçirilmiştir." ifadesi yer aldı.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı (Hatay) Karakaya Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında kaçakçılık girişiminde bulunan bir grubun tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Suriye'den Türkiye'ye hudut hattına doğru, beraberinde dört adet at olan bir grup tarafından kaçakçılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye bir adet Ani Müdahale Timi ve bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç sevk edilmiş, atlı grubun hudut hattına paralel bir şekilde beklediği ve bir atlı şahsın öncü olarak fiziki tel engel sistemini geçmeye çalıştığı tespit edilmiştir." denildi.

ATLI KAÇAKÇI GRUBUNA MÜDAHALE

Hudut unsurları tarafından kaçakçı şahsa ikazda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, "Şahsın, 'dur' ikazına uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmıştır. Uyarı ateşi neticesinde şahıs attan düşmüş ve Suriye tarafında bekleyen atlı grup ile birlikte geldikleri istikamette kaçarak gözden kaybolmuşlardır. Bölgenin emniyetinin alınmasını müteakip yapılan arama sonucunda, atın üzerine bağlı bir çuval içerisinde 4 bin 500 adet 7,62 mm'lik Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı ele geçirilmiştir. Bölgedeki güvenlik önlemleri artırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

ÇANTA İÇİNDE 3 ADET MAKİNELİ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Türkiye - Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Güveççi Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde de Suriye'den Türkiye'ye 20-25 kişilik bir grubun ellerinde çantalar ile yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğunun tespit edildiği anlatılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Tespit edilen bu durum üzerine hudut unsurlarımız tarafından şahıslara 'dur' ikazında bulunulmuş, şahıslardan bazıları ikaza uymayarak ellerindeki çantaları atıp, geldikleri Suriye istikametine geri kaçmışlar ve yasa dışı geçiş teşebbüsü engellenmiştir. İkaza uyan Suriye uyruklu 17 şahıs yanlarında bulunan malzemeler ile birlikte yakalanmıştır. Şahıslarla birlikte ele geçirilen bir çantada üç adet 'Thomson' marka makineli tabanca, beş adet şarjör ve bir adet farklı bir silaha ait dipçik ele geçirilmiştir." Olay ile ilgili adli tahkikat başlatıldığı vurgulandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri