TSE, kalitenin önemini sahnede anlattı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan “Önce Kalite” isimli çocuk oyunu Konya Devlet Tiyatro Salonu’nda sahnelendi. Çocuk oyununa ilköğretim öğrencileri büyük ilgi gösterdi.
 Öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak “En büyük kalite” sloganları attılar. TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ‘Önce Kalite’ isimli çocuk oyununun amacının  çocuklara standart, kalite ve tüketici bilincini aşılamak olduğunu belirterek, “Çocuklarımıza kaliteyi, standardı  eğitici ve eğlendirici bir dille en iyi anlatmanın yolunun tiyatro olduğu düşüncesinden yola çıktık. Bu çocuk oyunumuz İlk önce Ankara’da daha sonra Konya’da sahnelendi. Oyunu izleyen öğrencilerimizin söyledikleri ve davranışları amacımıza ulaştığımızın en iyi göstergesi” dedi. Standardların her zaman can ve mal güvenliğini koruduğuna dikkat çeken Büyükhelvacıgil, “Bütün çocuklarımızın bu oyunu izlemesini istiyoruz. Burada ailelerimizden ve öğretmenlerimizden ricamız, bu oyunu çocuklarımıza izletmeleri. Zira, kalite her zaman herkese lazım” diye konuştu.
Türk Standartları Enstitüsü tarafından düzenlenen oyunun yönetmeni ve oyunun yazarı aynı zamanda TSE Ordu Temsilcisi olan Ufuk Ersoy, gösterinin 15 TSE çalışanı tarafından sergilendiğini söyledi. Oyuna gösterilen ilgiden dolayı oldukça memnun olduklarını belirten Ersoy, oyunun amacının kalite bilincini küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılamak olduğunu söyledi. Çocukların kullandıkları ürünlerin üzerinde mutlaka TSE damgası araması ve son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini söyleyen Ersoy, tiyatro gösterisiyle öğrencileri bilgilendirirken eğlenmelerini sağladıklarının altını çizdi.
Tiyatroyu izleyen çocuklar, program sonunda verilen mesajları çok güzel anladıklarını şu cümlelerle ortaya koydu: “Yiyeceklerimizin son kullanma tarihine bakacağız ve tarihi geçmiş şeyleri yemeyeceğiz. Aynı zamanda TSE damgası var mı ona bakayacağız. Bunlara önem vermezsek, zehirlenebiliriz.”
Oyunun galasına TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürü Fedai Erdoğan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Şerafettin Akal, İl Müftüsü Şükrü Özbuğdaycı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkadir Işık, 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akbaş ve çok sayıda öğrenci katıldı. “Önce Kalite” isimli çocuk oyun 5 Mart 2010 Cuma gününe kadar her gün program çerçevesinde Konya Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri