Trump başkan seçildi, ABD’liler ayaklandı

ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan isim Donald Trump olmasıyla sonuçlardan memnun olmayan ABD'liler sokaklara döküldü.

Ülkenin pek çok farklı kentinde protesto gösterileri düzenlendi, ABD’liler Trump aleyhine sloganlar attı, pankartlar taşıdı.

 

 

Seçim sonuçlarının belli olmasıyla dün zafer konuşması yapan Trump’ın “Tüm Amerika’nın başkanı olacağım” sözlerine karşılık olarak kalabalıklar, “benim başkanım değil” sloganı attı.

 

 

 

New York’taki protestolara katılanlar arasında ünlü şarkıcılar Madonna ve Cher de vardı. NBC kanalının bildirdiğine göre çıkan olaylarda en az 30 kişi tutuklandı.

 

 

 

New York’taki Trump Tower binası ve Trump International oteli önünde büyük bir kalabalık toplandı.

 

 

 

En az 7 farklı kentte düzenlenen gösterilerden biri de Washington D.C.’deki Beyaz Saray önünde yapıldı. Trump karşıtları karamsar olduklarının mesajını verdi.

 

 

 

Beyaz Saray önündeki bir Trump karşıtı, “çok iyi organize olmalıyız, zararı engellemek için koşulları oluşturmalıyız, iklim değişikliği için endişeliyim, İran ile nükleer anlaşmanın geleceğinden endişeliyim, şiddetten endişeliyim, daha fazla ırkçılıktan endişeliyim, zararı önlemek için yaratıcı stratejiler oluşturmalıyız” dedi.

 

 

 

Portland’da toplanan kalabalık ABD bayraklarını yaktı. Oakland’da göstericiler yollarda ateş yaktı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri