Troy'un biri fazla

Torku Selçuk Üniversitesi lige az bir süre kala takımı halen şekillendirebilmiş değil. 4 yabancı oyuncuyu kadrosunda bulunduran Üniversite performansını beğenmediği Troy’lardan birisini göndererek yerine yeni bir yabancı olacak

Sezon hazırlıklarına geç başlayan Beko Basketbol Ligi temsilcisi Torku Selçuk Üniversitesi kadro istikrarını oluşturabilmiş değil. Türkiye Kupası maçlarından sonra eksik olarak görülen bölgelere takviye yapmaya karar veren Üniversite yerle oyuncu bulamayınca yine yabancıya yöneldi. Kadrosunda 4 yabancı bulunan Selçuk Üniversitesi tribüne yabancı oyuncu almamak için mevcut yabancı oyunculardan birini göndererek yerine bir başka yabancı almayı planlıyor. Alınacak yabancı oyuncu ile görüşmeler sürerken gönderilecek ismin kim olacağı ise merak konusu oldu. Bu ismin Türkiye Kupası maçlarında beklenilen performansı sergileyemeyen ve fazla kiloları ile dikkat çeken Troy Gillenwater olacağı iddia edildi.

İYİ OLACAĞIZ

Takımın son durumu ile ilgili bilgiler veren ve değerlendirmelerde bulunan Torku Konya Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Yunus Derebağ sezon hazırlıklarına çok geç başladıklarını ve bu durumun takımı etkilediğini söyledi. Türkiye Basketbol 2. Ligi için takım kurdukları sırada Beko Basketbol Ligi konusunun gündeme geldiğini söyleyen Derebağ, “Bir anda Beko Basketbol Ligi için gerekli hazırlıkları yapmaya başladık. Bu arada yerli kadromuzu oluşturmuştuk. Zaten bizim Beko Basketbol Ligi'ne yükselişimiz kesinleştiğinde piyasada yerli oyunu kalmamıştı. Biz de yabancı oyunculara yönelerek çalışmalarımızı sürdürdük. 4 yabancı aldık. Ancak onlarda aramıza çok geç katıldı. Gerektiği kadar hazırlanamadık. Kısa bir çalışma süresinden sonra hemen Türkiye Kupası maçları başladı. İlk maçta Olin Edirne'ye çok farklı kaybettik. Fenerbahçe ve Tofaş karşısında daha iyiydik. Tofaş'a son saniye basketi ile kaybettik. Yükselen bir grafiğimiz var. Haftalar ilerledikçe daha iyi alacağımızı düşünüyorum” dedi.

BİR YABANCI OYUNCU GİDECEK

Selçuk Üniversitesi'nin kadrosunun yabancılar üzerine kurulu olduğunu hatırlatan Derebağ, “Yabancı oyuncular bu takımın kaderini belirleyecektir. 4 yabancımızı var. 3 oyuncunun performansından memnunuz. Sadece biri istediğimiz gibi olmadı. Çok fazla kilo sıkıntısı var. İsim vermem doğru olmaz ancak bir oyuncu ile yakında yollarımızı ayıracağız. Yerli oyuncu almayı planlıyorduk ancak kaliteli yerli konusunda sıkıntı var. Bir yabancı oyuncu ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Birkaç gün içinde sonuçlanır” dedi.

KAYBEDECEĞİZ DİYE BİR ŞEY YOK

Hafta sonu Beşiktaş İntegral Forex ile oynayacaklarını belirten Derebağ, “Sezonun ilk maçında güçlü bir rakibe karşı oynuyoruz. Ama kaybedeceğiz diye bir korkumuz yok. Kazanabiliriz de. Beşiktaş'tan daha güçlü bir kadroya sahip olan Fenerbahçe ile başa baş bir mücadele verdik. Beşiktaş'ı da mağlup edecek gücümüz var. Ama sonuçta düşmemeye oynayacak bir takımız. Bizim rakibimiz değil Beşiktaş. İyi mücadele edip kazanmaya çalışacağız. Bir hafta sonra evimizde oynayacağımız Aliağa Petkim maçı daha önemli. Bütün şehrin desteğini bekliyoruz2 ifadelerini kullandı.

YUNUS ALTINBEYAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri