Transferde son rötuşlar yapılıyor

Dış transferde son olarak Rizespor’dan Emrah Eren’i transfer eden, Şekersporlu İshak’ın transferinde de sorun yaşayan Konyaspor’da, kaleci adayları arasında ön planda bulunan ve prensipte anlaşma sağlanan Avusturalyalı kaleci Dann
Basın sözcüsü Cengiz Yönet, Vukoviç ile prensipte anlaştıklarını, bir sorun bulunmadığını, gecikmesindeki nedenin uçaktan kaynaklandığını belirtti. Danny Vukoviç ile bugün bir görüşme daha yapılacak ve daha sonra sağlık kontrolünden geçirilerek sözleşme imzalanacak.

Konyaspor’da, forvet ve sol kanat için transfere çalışmalarının da devam ettiği bildirildi. Her iki mevki için ellerinde alternatifli bir liste bulunduğunu belirten Basın sözcüsü Cengiz Yönet, “prensipte anlaştığımız ve Türkiye’ye davet ettiğimiz futbolcular var. Hafta içerisinde imza attırabiliriz. Ancak, imza aşamasına kadar isim açıklamak istemiyoruz. Acele etmememizin bir nedeni de bu transferde hata yapmamak içindir.. En iyisini yapmak istiyoruz” diye konuştu.

İSHAK KONUSUNDA GELİŞME YOK

Öte yandan; Şekersporlu İshak’ın transferi konusunda Konyaspor cephesi “transfer tamam” şeklinde açıklamasına yapmasına karşın, Şekerspor yöneticileri ise, transferin henüz bitmediğini ileri sürdüler.. Şekerspor Başkanı Yavuz Erence, “Konyaspor, İshak’ı bizden resmen istemedi. Sadece sohbet sırasında bize verin dediler. Öyle kaldı” şeklinde yanıt verdi. Alınan bilgilere göre, Konyaspor’da oynamaya hazır olmadığını belirten İshak’ın transferi için Şekerspord yöneticilerinin, Konyaspor’a son yanıtının, “İshak’ı oynatacaksanız öyle verelim. Yoksa bir yıl daha Şekerspor’da oynasın” şeklinde görüş bildirdikleri öğrenildi.

KARAPINAR: LİGE YAKIŞAN BİR TAKIM OLACAĞIZ

1 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’de mücadele edecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Süper Lig’e yakışan ve kalıcı olacak bir takım oluşturmak için çalıştıklarını ve yabancı oyuncu ağırlıklı olacak transferi hafta sonuna kadar bitirmek istediklerini sözlerine ekledi.”Alışamadığımız Bank Asya 1.Lig’den ilk senemizde yeniden Süper Lig’e çıktığımız için mutluyuz” sözleriyle açıklamasına başlayan Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, “Konya’ya ve Süper Lig’e yakışır bir kadro kurmak için gece gündüz, titiz bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedefimize de büyük ölçüde ulaştık diyebiliriz. Amacımız Konya ve Türk futboluna önemli hizmetler vererek, bir daha eski günleri yaşamamak.  Süper Lig’de kalıcı bir takım olmak için Konyaspor’u başarıya taşıyacak, genç ve tecrübeli oyunculardan oluşan karma bir kadro kuruyoruz. Yaptığımız transferler önemli transferler. Kamp dönemine kadar kadromuzun şekillenmesi için transferleri bitirmek için gayret sarfediyoruz. Ağırlıklı yabancı oyuncu olacak 4-5 çok önemli isimle daha anlaşaral transferi noktalamak istiyoruz. Bu transferler tamamlanınca takımımız tam kadro çalışmalara başlayacak” diye konuştu.

Kaleci arayışlarının sonuçlandığını da sözlerine ekleyen Karapınar, “4-5 alternatif isim arasından Avustralyalı kaleci Danny Vukovic üzerine karar kıldık. Kendisiyle yapılan görüşmelerde anlaşma sağladık. Vukovic, akşam uçağıyla Konya’ya gelecek ve anlaşma imzalayarak yarından itibaren takımla birlikte antrenmanlara başlayacak” derken, Brezilyalı oyuncu Kaue Da Silva ile yeni sezon için çalışılmayacağını sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri