Transfer listesi kabarık

Konyasporun yeni teknik patron Hüsnü Özkara yapılacak takviyelerle şampiyonluğa oynayacak bir oyuncu topluluğu oluşturmanın çabasını verdiklerini söyledi. Hedef 10 oyuncu transfer etmek

Turkcell Süper Lig’den talihsiz bir şekilde Bank Asya 1. Ligi’ne düşen ve yeni sezonda zirve mücadelesi verecek olan Konyaspor’da hem transfer hem de kongre çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Konya’ya gelerek 7 sene önce şampiyon yaptığı takımın başına tekrar geçen ve hedefini yine şampiyonluk olarak belirleyen Teknik Direktör Hüsnü Özkara, bu şehrin bu ligi hak etmediğini ve Konyaspor’u iyi günlerin beklediğini söyledi. Teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettiğini ve bu şampiyonluğa inanmış isimlerle çalışacağını belirten Özkara, “Davamız Konyaspor. Tüm şehir kenetlenerek, nasıl 7 sene önce bunu başarmışsak yine aynısını yapacağız” dedi.

BU ŞEHRİN YERİ SÜPER LİG
Konya’ya olan bağlarını hiçbir zaman koparmayan ve Konyaspor kazandığı zaman candan sevinen, kaybettiği zaman da derinden üzülen Hüsnü Özkara ile küllerinden yeniden doğmanın hesaplarını yapan Konyaspor’u konuştuk. Özkara 7 yıl önceki gibi yine iddialı, yine umutlu ve yine “ben bu takımı şampiyon yaparım” inancında.  Hüsnü Özkara, sıkıntılara rağmen Konyaspor’un ayağa kalkacağını, koşacağını ve başarıya ulaşacağına inanıyor. Öncelikle Sivas’ın, Eskişehir’in, Kasımpaşa gibi bir semt takımının ve bunlara benzer birçok kulübün bulunduğu süper ligde, Konya gibi büyük bir şehrin takımının bulunmamasının ya da düşmüş olmasının son derece acı bir olay olduğunun altını çizen Özkara, “Konya’nın yeri kesinlikle süper ligdir ve o ligde de kalıcı olmaktır” diye konuştu.
İNANMIŞ OYUNCULAR TERCİHİMDİR
Başarıya ve şampiyonluğa inanmış futbolculardan kurulu bir kadroyla lige başlayacaklarını ifade eden Hüsnü Özkara, “Konyaspor’un için temizleyeceğiz. Davasına inanmış ve sadece başarı için sahaya çıkan futbolcularla yola devam edeceğiz. Konyasporla sözleşmesi devam eden bazı futbolcularla daha yollarımızı ayırmayı düşünüyoruz. Celalettin, Fatih Egedik, Mustafa Er, Zafer Demir, Caner ve Eren önümüzdeki sezon kadromuzda düşünmediğimiz isimler” şeklinde konuştu.  Bugüne kadar 4 futbolcuyla dış transfere başlayan Konyaspor’da teknik patron Hüsnü Özkara’nın en az 10 futbolcu daha istediğini belirterek, “Listemiz hazır. Konyaspor’u önümüzdeki sezon savaşan mücadele eden canını dişine takan futbolculardan kurulu bir 11 ile sahaya sürmek istiyoruz. Yeni yönetimin gelmesiyle transferde hızımızı arttıracağız” dedi.
Teknik Direktör Hüsnü Özkara’nın alınmasını istediği futbolcular arasında; Kaleciler: Ahmet Şahin (Adanaspor), Recep (Gençlerbirliği), Süleyman (Denizlispor) ile Osman Fırat (G. Antep Büyükşehir), Ramazan Kahya (Ankaraspor), Kadir Keleş (Trabzonspor), Murat Özkan (Karabükspor) ve Alpaslan Kartal (Kasımpaşa) gibi isimlerin olduğu öğrenildi.    
GURBETÇİ SEDAT KONYASPOR’DA
Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Konyaspor’da transfer çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Hollanda’nın 1. Lig takımlarından FC Groningen’de forma giyen 19 yaşındaki gurbetçi oyuncu Serdar Öztürk ile anlaşmaya vardı. Konyaspor’un geçtiğimiz sezon da transfer listesinde bulunan ancak bonservis bedelinin yüksek olması sebebi ile vazgeçilen 1.90 cm boyundaki 1988 doğumlu genç forvet oyuncusu Serdar Öztürk ile Konyaspor 2 yıllığına anlaşmaya vardı. Macaristan ligini şampiyon olarak tamamlayan Debrecen takımının da genç oyuncuyu kadrosuna dahil etmek için girişimlerde bulunduğu genç forvet tercihini Konyaspor’dan yana kullandı. Gurbetçi oyuncunun önümüzdeki günlerde yeşil-beyazlı temsilcimizle sözleşme imzalayacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri