Transfer heyecanı bitti

Ara transferde en çok hareketlilik düşme hattındaki takımlarda yaşandı. Kocaelispor 13, Ankaragücü 12, Hacettepe 10 futbolcu aldı. Konyaspor ise 7 futbolcu ile anlaşırken 6 isimle yollarını ayırdı

Turkcell Süper Lig ekipleri arasında ara transfer döneminde en çok hareketlilik, ilk yarı sonu itibariyle “düşme potası”nda bulunan takımlarda yaşandı. Kocaelispor, 13 futbolcu alarak ara transfer döneminin en hızlı takımı olurken, yeşil-siyahlıları iki başkent ekibi, 12 transferle Ankaragücü ve 10 transferle Hacettepe izledi.

Lig’in ilk yarısında oldukça zor günler geçiren ve ara transfer dönemine ekonomik sıkıntılarla giren yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor ise, 7 futbolcu ile sözleşme imzalarken, 6 futbolcu ile de yollarını ayırdı. İkinci yarıda daha farklı ve başarılı bir takımla korkulu rüyalar görmek istemeyen yeşil-beyazlılarda kadroya katılan ve yollarını ayıran futbolcular ise şöyle: Gelenler: Branimir Poljac (Moss-Norveç), Serhat Akın (Kocaelispor), Bülent Bölükbaşı (Kocaelispor), Roman Kratochvil (Denizlispor), Atilla Özmen (Altay), Musa Büyük (Kocaelispor), Ayman ( Al-Zamalek) Gidenler: Fatih Egedik (Manisaspor), İlker Avcıbay (Manisaspor), Şener Aşkaroğlu (Manisaspor), Ferdi Başoda (Sakaryaspor), Uğur Yanıkdemir (Konya Şekerspor), Fahri Tatan (Bonservisi verildi)
Üç büyüklerden Galatasaray kadrosunda değişikliğe gitmezken, Beşiktaş 3, Fenerbahçe ise 2 futbolcuyu renklerine kattı. Türkiye profesyonel futbol liglerinde 5 Ocakta başlayan ikinci transfer ve tescil dönemi dün akşam sona erdi. Turkcell Süper Lig’de yer alan 18 takım toplam 87 futbolcuyu transfer ederken, 90 sporcu ise takımından ayrıldı.
Ligde en fazla transferi 13 futbolcuyla Körfez ekibi Kocaelispor ile 12 futbolcuyla başkent ekiplerinden Ankaragücü ve 10 kişiyle de Hacettepe gerçekleştirdi. Kocaelispor 12 futbolcuyla da yollarını ayırdı. Futbolcu transfer etmediği gibi kadrosunu da koruyarak herhangi bir değişikliğe gitmeyen Galatasaray, ara transferin en sessiz takımı olurken, Beşiktaş 3, Fenerbahçe ise 2 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Sarı-Lacivertliler ayrıca Sakaryaspor’dan 2 futbolcuyla anlaşmasına karşın sporcular sezon sonuna kadar eski takımlarında görev yapacak. Siyah-beyazlılarda 3 transfere karşılık 6 futbolcu giderken, Fenarbahçe’de Tümer Metin takımdan ayrılan tek isim oldu. Kayserispor ise 3 futbolcuyla yollarını ayırmasına karşın herhangi bir transfer gerçekleştirmedi.
Transferde en hareketli günleri yaşayan takımlar Kocaeli, Ankaragücü ve Hacettepe’nin aldığı isimler ise şöyle: Ankaragücü: Hasan Üçüncü (Trabzonspor), Abdülaziz Solmaz (Trabzonspor), Ozan İpek (Bucaspor), Ufuk Bayraktar (Diyarbakırspor), Ismael Bouzid (Troyes), Özgür Bayer (Kocaelispor), De Nigris (Ankaraspor), Semavi Özgür (Kocaelispor), Ceyhun Eriş (FC Seul), Bora Körk (Sakaryaspor), Kerem Şenas (Gençlerbirliği). Kocaelispor: Fatih Akyel (Kasımpaşa), Mesut Eşlik (Groningen-Hollanda), Reşat Sadıgov (Bakü), Hasan Uğur (Sakaryaspor), Mazowa Sombo (Kongo), Luka Zinko (Slovenya), Emrah Kiraz (Bursa), Akemm Agbetu (Nijerya), Ramal Hüseyinov (Bakü), Levent Kartop (Nesci-Azerbeycan), Ergin Yücetaş (Bozüyük), Cem Sinan Vergül (Giresun), Ali Bayraktar (Denizlispor). Hacettepespor: Patiyo Tambwe (Lokeren), Selçuk Şahin (Kartalspor), Ante Kulusiç (HNK Sibenik), Arda Yavuz (Rot-Weiss Essen), Ümit Tütünci (Kartalspor), Adnan Güngör (Trabzonspor), Serhat Yapıcı (Saint Pauli), Tolga Seyhan (Kocaelispor), Shane Smeltz (Welington Phoenix).

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri