Transfer dönemi 1 Şubat’ta sona erecek


İlk kez geçen sezon FIFA tarafından uygulanmaya başlanılan "Transfer Eşleştirme Sistemi"nin kullanılması ve Uluslararası Transfer Sertifikalarının (ITC) elektronik olarak düzenlenmesinin FIFA talimatına girmesi sonucu geçiş döneminin de sona erdiği
2010-2011 sezonu ile birlikte bu uygulamanın zorunlu hale gelmesi sonucu, Transfer Eşleştirme Sistemi eğitimi alarak sisteme dahil edildi. Böylece, profesyonel liglerde mücadele eden tüm kulüplerin uluslararası profesyonel futbolcu transferlerini bu sistem üzerinden gerçekleştirmeleri gerekecek. Sisteme dahil kulüplerin, Transfer Eşleştirme Sistemi kullanılmadan uluslararası profesyonel futbolcu transferi yapmaları gerçekleşemeyecek.
Profesyonel Futbolcuların transferiyle ilgili statüde değişikliğe gidildi. Kulüplerinden alacağı olan futbolcular 10 gün içerisinde Federasyona başvurarak transfer yasağı koydurabilecekler. TFF Yönetim Kurulu'nun 23.12.2010 tarih ve 99 sayılı toplantısında alınan karar ile Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 12. maddesinin 1. ve 4. fıkraları değiştirildi. Talimata geçici 3. madde eklendi. Yapılan bu değişiklikler neticesinde özetle; TFF kurullarının kararlarına dayanarak  cebri icra organlarına başvuran alacaklıların alacakları transfer yasağına neden olmayacağı gibi, alacağa ilişkin karar TFF tarafından infaz edilmeyecektir.
Alacaklıların cebri icraya başvurduktan sonra, feragat etmeleri de bu durumu değiştirmeyecektir. Eklenen geçici 3. madde ile de, talimat değişikliği yürürlüğe girmeden önce cebri icraya başvuran alacaklıların, değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren on gün içinde takipten feragat ederek transfer yasağı konulmasını talep etmeleri halinde, bu alacaklar için transfer yasağı konulacağı ve kararın TFF tarafından infaz edilmesi kararlaştırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri