Transfer başlıyor

Futbolda transfer sezonu bugün resmen açılırken, Konyaspor, dört gözle CAStan gelecek haberi bekliyor

Futbolda transfer sezonu bugün resmen açılırken, Konyaspor, dört gözle CAS’tan gelecek haberi bekliyor. Kulüp başkanı Bahattin Karapınar, CAS’tan çıkacak kararı beklemeden çalışmalara başlayacaklarını söyledi

 

Transfer sezonu bugün resmen açılırken, Konyaspor’da hareketlilik gözlenmemekte. Spor Toto Süper ligde başarılı olamayarak yeniden bank Asya 1. lige dönen yeşil-beyazlı takımda, CAS’ın kararı beklenmekte. Ancak, FİFA’nın verdiği 2 dönemlik transfer yasağının kalkmasına olumlu bakılmamasına rağmen Konyaspor yönetiminin yeni dönem planlamasında ağır kalması gelecek umutlarını da söndürmekte. Spor otoriteleri, Konyaspor yönetiminin bir an önce hareketlenerek teknik direktörü belirlemesini ve yeni sezon kadrosunu şekillendirmesi gerektiği noktasında birleştiler. Spor camiası, yönetimin yasağın kalkmayacağı doğrultuda hareket etmesini ve hazırlıklarında Haziran ayı sonunda mutlaka başlamasını istediler. Türkiye Futbol Federasyonunca yapılan açıklamaya göre, futbolda 2011-2012 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi bugün başlayacak.. FIFA kuralları gereği 12 hafta (84 gün) sürecek transfer dönemi, 5 Eylül 2011 Pazartesi günü sona erecek. Takımlar, bu süre içerisinde anlaştıkları futbolcularla resmi sözleşme imzalayabilecekler. Futbolda ara transfer ise 2 Ocak-2 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KARAPINAR:ŞEHRİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Konyaspor’un yeni sezon planlaması ile ilgili çalışmalara başladığını ifade eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, büyük bir camiaya sahip olan takımın içerisinde bulunduğu zor günleri Konya şehrinin desteğiyle atlatacağına ve yeniden el-ele vererek Süper Lig’e yükseleceğine inandığını söyledi.

Karapınar, kamuoyunda CAS’tan çıkacak karar nedeniyle Konyaspor’da bir belirsizlik varmış gibi bir kanı oluştuğunu belirterek, “CAS’ın vereceği karar ne olursa olsun Konyaspor adına yeni sezonun planlamasını yapıyoruz. Biz kararın olumlu yönde olacağı kanısındayız. Aksi bir durum dahi olsa mevcut kadromuzdaki oyuncularımızın yanına, geçen sezon kiralık olarak başka takımlarda forma giyen gençlerimizi ve alt yapıdan profesyonel yaptığımız oyuncularımızı dahil ederek 24-25 kişiden oluşan kadromuzla 2011-2012 sezonu hazırlıklarına başlayacağız. CAS’tan lehimize çıkacak karar ile birlikte zaten yeniden Süper Lig hedefi olan Konyaspor’a bu doğrultuda eksik görülen mevkiler için gerekli transferler yapılacaktır” dedi.

“Konyaspor büyük bir kulüptür ve hedefi her zaman olduğu gibi yine şampiyonluktur” diyen Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, “Kulübün zor günler geçirdiği herkesin malumu. Bu zor günlerin üstesinden gelebilmek için Konya’nın tüm dinamiklerinin ve birimlerinin Konyaspor’a gereken desteği vermesi gerekir. Bunun için birlik-beraberlik içerisinde hareket ederek el-ele vermek, daha önce yaşanan kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesin katkısını yanımızda görmeye ihtiyacımız var. Bizim tek isteğimiz Konyaspor’u 2011-2012 sezonu sonunda hak ettiği Süper Lig’e yeniden taşımak. Konya gibi büyük bir şehrin bunun üstesinden geleceğine inancımız tam” şeklinde görüş belirtti.

Başkan Bahattin Karapınar, Konyaspor’da 2011-2012 sezonu hazırlıkları için oyuncuların 30 Haziran 2011 Perşembe günü Konya’da bir araya geleceğini, 1 Temmuz’da sağlık kontrolünden geçecek temsilcimizin 2-17 Temmuz tarihleri arasında Isparta Davraz’da ilk etap kampını gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri