Tramvay hattındaki bu 8 durak Konyalıları çok yordu! Dakikalarca bekliyorlar

Yolculara “Tramvay hattında meydana gelen bir kaza sebebiyle seferler bekletiliyor” anonsu yapıldı. 10 dakikalık gecikme yolcuları mağdur ederken, Konyalılar tramvay ile karayolu bağlantısının kesilmesini istedi.

Konya'da özellikle Selçuklu'dan şehir merkezine gelecek olan vatandaşlar, yolculuk için daha çok tramvayları tercih ediyor. Sabah ve akşam iş ve okul çıkış saatlerinde tramvaylarda büyük bir yoğunluk oluşuyor. Üniversitelerde eğitimin başlamasıyla birlikte bu yoğunluğun daha da artması bekleniyor. Bazı saatlerde tramvayların ağzına kadar dolu olması, Konyalıların sabrını taşırırken; tramvayların bazı duraklarda karayolu bağlantısı dolayısıyla uzun bir süre beklemesi, karayolu bağlantısının olduğu noktalarda kazaların meydana gelmesi, yolcuların ayrıca tepkisine neden oluyor.

HAREKET EDİLDİ KONYALILAR 'ÇOK ŞÜKÜR' DEDİ

Bu sabah da tramvay seferleri aksadı. Sefer halindeki tramvaylardan yolculara “Tramvay hattında meydana gelen bir kaza sebebiyle seferler bekletiliyor” anonsu yapıldı. Seferler, yaklaşık 10 dakika boyunca durdu. Kliması çalışmayan tramvaylarda bekleme esnasında klimalar çalıştırıldı. Yolcular, neredeyse her gün aynı sıkıntının yaşandığını, tramvay seferlerinin zamandan götürdüğünü söyledi. Arızanın giderilmesi ve tramvayların hareket etmesiyle birlikte birçok yolcu, “Çok şükür, bu kez kısa sürdü” yorumunda bulundu. Birçok Konyalı, bu sabah da tramvay hattındaki kaza nedeniyle işe geç gitmek zorunda kaldı.

YOLCULAR 8 DURAKTA UZUN SÜRE IŞIK BEKLİYOR!

Ulaşımda tramvayı tercih eden vatandaşlar, tramvay hattının karayolu ile kesiştiği noktalarda fazla beklemekten de şikayetçi oluyor. Alaaddin durağından Kültürpark durağına gelinen noktada tramvay hattı ile karayolu bağlantısı bulunuyor. Bağlantı olduğu için yolcular belediye tramvay durağında, Kule durağında, Aydınlıkevler durağında, organize sanayi durağında, Otogar durağında, Elmalılı Hamdi durağında, Piri Reis durağında hayli bekliyor. Tramvayların bu duraklarda ışıkları beklemesi, yolculuk süresini uzatıyor. Konyalılar, tramvayların karayolu ile bağlantısının kesilmesini istiyor. Tramvay hattının, karayolu ile bağlantısının olması ayrıca kazaları da beraberinde getiriyor. Genellikle araç sürücülerinin hatalarından kaynaklanan bu kazalar, tramvay seferlerinin aksamasına sebebiyet veriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri