Tramvay düzenlemesi iyi ama eksikler var

Tramvay hatlarındaki yenileme çalışmalarının ardından tramvay seferleri yeni Adliye hattı ile birlikte açıldı. Özellikle yeni duraklardaki düzenlemeler yetersiz kalırken Adliye hattında oturan vatandaşlar durak aralarının çok uzun olmasından şikayetçi

Alaeddin-Adliye arası tramvay seferleri Kurban Bayramı öncesinde hizmete girdi. Bu hattın yapımı ve Alaeddin- Selçuk Üniversitesi Kampüs hattı arasındaki tadilat çalışmaları nedeniyle tramvay uzun süre çalışmamış vatandaşlar tramvay otobüs seferleri ile taşınmıştı. Vatandaşın tadilat çalışmaları nedeniyle çektiği eziyet tramvay seferlerinin başlamasıyla son buldu. Vatandaş yeni tramvay hattına ve yeni durak sistemlerine alışmaya çalışırken duraklardaki yönlendirme ve trafik işaretlerinin eksikliği gözlerden kaçmıyor. Alaaddin tramvay durağında tramvaydan inip yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlar yaya yoluna yönlendirilmediği için otomobillerin önüne atlayarak can güvenliğini tehlikeye atıyor. Kayalıpark tramvay durağında da durak etrafı çevrilmediği için tramvayı kullanan vatandaşlar aniden yola inerek tehlike oluşturuyor.

DURAKLAR ARASI MESAFE FAZLA

Adliye hattındaki durakların az sayıda yapılmış olması vatandaşların ulaşımını güçleştiriyor. Mevlana Kültür Merkezi ile Fetih Caddesi kavşağında bulunan durakların arasının çok uzun mesafeli olması özellikle yaşlı insanlara zorluk yaşatıyor. Memiş Cırık isimli bir emekli vatandaş durak arası mesafelerin çok uzak olduğunu ve bazen bu yüzden tramvayı kullanmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Sanayici Mustafa Yeniçağ isimli vatandaş da yanlışlıkla Kampüs hattı yerine Adliye tramvay hattına bindiğini belirterek, “Tramvaydaki yazıyı fark etmedim, tramvay hareket edince anladım ama yeni yapıldığı için de görmek istedim gayet güzel olmuş. Duraklarda bazı eksikler var. Tramvay yolcuları adeta trafiğin içine iniyor. Buna bir önlem alınması gerekiyor” dedi. Buket işler isimli bir üniversite öğrencisi de Konya’ya ilk defa bu sene geldiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Aksaraylıyım biz toplu ulaşımı çok az kullanıyoruz. Fakat Konya büyük bir şehir. Tramvaylar da bu büyük şehre yakışmış. Okula ilaşımda otobüs yerine tramvayı tercih ediyorum.”

Alaeddin durağının ortasındaki kulübe vatandaşlara zor anlar yaşatıyor

İHTİYACI OLAN BÖLGELERE YAPILMALIYDI

Tramvaylardaki yenileme çalışmaları ve yeni Adliye hattı vatandaşları memnun ederken bazı vatandaşlar ise adliye bölgesine yeni bir tramvay hattı yatırımının gereksiz olduğunu iddia ediyor. Adliye hattında taşınan yolcu sayısındaki azlık ise bu iddiayı güçlendiriyor. Ayşe Özsoy isimli bir vatandaş ise yapılan Adliye hattının daha ihtiyacı olan bölgelere yapılması gerektiğini ifade ederek, “Bence Adliye hattının yapılmasına gerek yoktu. Hem dar olan Mevlana Türbesi bölgesinin yolları daha da daraltıldı hem de trafiği aksadı. Adliye bölgesine zaten ulaşım imkanı kolaydı. Saman Pazarı otobüslerinin son durağı adliyenin yanı, minibüslerin çoğunluğu da oraya gidiyor. O bölgeye tramvay yapılması çok mantıklı değil. Keşke tramvay Fetih Caddesi veya Ahmet Özcan Caddesi’ne yapılsaydı” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri