Trambolinle sağlıklı eğitim

23 Nisan İlköğretim Okulunun bahçesinde kurulan trambolin sistemi, bir taraftan öğrencilerin okula daha çok ilgi göstermesini sağlarken, diğer taraftan da okula ek gelir sağladı
23 Nisan İlköğretim Okulu’nun bahçesine yaklaşık iki ay önce kurulan trambolin, öğrencilerin ve çevre halkının büyük ilgisini çekiyor. Trambolin sisteminin işletmecisi Hasan Hüseyin Aydın, kurulan trambolin sistemi sayesinde hem öğrencilerin okula olan ilgilerinin arttığını, hem de okula ek gelir sağlandığını ifade etti.
Konya’da ilk örneğinin Selçuklu ilçesindeki Adnan Hadiye Sürmegöz İlköğretim Okulu’nda olduğunu belirten Hasan Hüseyin Aydın, ilgili kurumlardan gerekli izinleri aldıktan sonra ikincisini de 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda yaptıklarını bildirdi. Hasan Hüseyin Aydın, “Amacımız, okullarımıza maddi katkıda bulunmak, jimnastik federasyonuna bağlı trambolin sporunu geliştirmek, yetenekli gençlerimizi spora teşvik etmek, gerektiği zaman Konya Jimnastik Kulübü ile işbirliğine girmek ve başarılı öğrencilere sportif faaliyetlerinde sponsorluk yapmaktır” dedi.
FİZİKSEL VE
ZİHİNSEL GELİŞİME
 KATKI SAĞLIYOR
Kurulan trambolin sistemine öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini ve başta teneffüs araları olmak üzere her fırsatta gelerek spor yaptıklarını anlatan Hasan Hüseyin Aydın, “Trambolin sporunun, gelişme çağındaki öğrencilerin fiziksel  ve zihinsel gelişimlerine katkı sağladığı işin uzmanları tarafından kanıtlanmıştır. Zıplama esnasında vücut kaslarının tamamı çalışıyor. Bütün vücut harekete geçiyor ve bu durum kan dolaşımını da hızlandırıyor. Öğrenciler trambolin ile hem sağlıkları açısından önem taşıyan bir sporu yapıyor, hem de hoşça vakit geçiriyor. Bir çok aile bize gelerek, okula gitmekte isteksiz olan çocuklarının artık kendi isteği ve arzusuyla okula geldiğini söyledi” diyerek, trambolinin öğrenciler üzerinde olumlu etki oluşturduğunu ifade etti.
ÖĞRENCİLERİN SOSYALLEŞME SÜRECİNE KATKI SAĞLADI
Trambolinin öğrenciler üzerindeki bir diğer olumlu etkisinin de öğrencilerin birbiri ile kaynaşması, arkadaşlık ve dostluk ortamı sağlaması olduğunu vurgulayan Hasan Hüseyin Aydın, “Trambolin, öğrencilerin birbirileri ile olan iletişimini ve sosyalleşme sürecini olumlu etkiledi. Önceleri, teneffüslerde sürekli kavga eden, birbirilerine zarar veren öğrenciler bile sıkı dostluklar kurmaya başladı. Bunun yanında öğrencileri rahatsız eden bazı şahıslar da trambolinle vakit geçirmeye ve öğrencilerle ilgilenmemeye başladı. Hem okul yöneticileri, hem de okul aile birliği bu sonuçlardan memnun kaldı” dedi.
RASİM ATALAY

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Merhaba Şehir Haberleri