Trakya, İç Ege, İç Anadolu Ve Batı Akdeniz İçin 'Zirai Don' Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki iki gün boyunca Trakya, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri için ‘zirai don’ uyarısı yaptı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Soğuk havanın ülkemiz genelinde etkisini sürdürmeye...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki iki gün boyunca Trakya, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri için ‘zirai don’ uyarısı yaptı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Soğuk havanın ülkemiz genelinde etkisini sürdürmeye devam etmesi beklendiğinden, önümüzdeki iki gün boyunca Trakya, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı görüleceğinden halen üretim faaliyetini sürdüren üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." ikazında bulunuldu.

KAR YAĞIŞLARI KUVVETLENECEK

Yine yarın (26 Kasım) yurdun güneydoğu kesimlerinde görülecek yağışların Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman) kuvvetli sağanak, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, Malatya ve Elazığda kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur yüksek kesimlerinde kar, Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildi.

Kuvvetli yağışların sebep olabileceği olumsuz şartlara karşı ilgili ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi.

Yurdun güneyinde iç kesimlerde görülen kuvvetli kar yağışlarının bugün (Salı) öğle saatlerinden itibaren yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar Niğde ile Kayseri'nin güneyi ve Adana'nın kuzey kesimlerinin yükseklerinde (başta Pozantı, Aladağ) kuvvetli olması beklendiği de aktarıldı.

Meteroloji, özellikle Toroslar mevkiinde başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ikazı yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri