Trafik yoğunluğunda 10. sırada yer aldık

Bir navigasyon şirketinin açıkladığı verilere göre Konya, Türkiye’nin trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı 10. şehri oldu. Yayınlanan verilere göre Aziziye - Mevlana Caddesi’nin kesiştiği kavşak yoğunluğun en çok yaşandığı nokta oldu

Dünya üzerinde en çok kullanılan bir navigasyon firmasının yaptığı araştırmaya göre Konya Türkiye genelinde trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı 10. şehir oldu. Otomobilimizde veya yaya olarak yol tarifi almak veya konumumuzu tespit etmek için sıkça kullandığımız navigasyon uygulamaları sayesinde pek çok veri elde edilebiliyor. İngilizce olarak bilinen adı GPS (Global Positioning System) olan Türkçe’ye Küresel Konumlama Sistemi olarak çevrilen uygulama ile insanların nerelerde yoğun olarak bulundukları da tespit edilebiliyor. Navigasyon şirketi TomTom, dünyanın en kalabalık trafiğe sahip şehirlerini açıkladı. 9 yıl içinde, 390 şehirdeki 19 trilyon veri noktasından toplanan verilere göre hazırlanan listede her şehrin trafik sıkışıklığı seviyesine 100 üzerinden bir rakam verildi. TomTom trafik sıkışıklığı seviyesini “normal akışa göre, trafik sıkışınca trafikte geçirilen sürede gerçekleşen artış oranı” olarak tanımladı.

YILLIK KAYIP 51 SAAT

Açıklanan verilere göre Türkiye’den 2 şehir, İstanbul ve Ankara, Avrupa’nın en kalabalık trafiğe sahip 20 şehri arasına girerken, dünya çapında 189 şehre yer verilen listede Türkiye’den 10 şehir yer aldı. Türkiye’nin trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı şehirler sıralamasında yüzde 49 ile İstanbul, yüzde 33 ile Ankara, yüzde 30 ile İzmir alırken yüzde 19 ile Konya 10. sırada yer aldı. Konya yüzde 19 trafik yoğunluğu ile dünya şehirleri sıralamasına 149. sırada yer alırken Asya ülkeleri şehirleri arasında sıralamasında 50. sırada yer aldı. Navigasyon firması açıkladığı verilerde ilgili şehirlerde insanların yaşadıkları ortalama zaman kayıplarına da yer verdi. Açıklanan verilere göre Konya’da yaşanan trafik yoğunluğu nedeni ile günlük 13 dakika ekstra yolculuk zamanı tespit edilirken kişi başına yıllık kaybın 51 saat olduğu açıklandı. Verilere göre ayrıca Konya’da 2016 yılı içersinde toplam GPS hareketinin 87 milyon 23 bin 840 kilometre olarak ölçüldüğünü belirtildi.

ŞEHRİN EN YOĞUN NOKTALARI AÇIKLANDI

Açıklanan verilerde harita üzerinde şehrin en yoğun noktaları da belirtildi. Firmanın açıkladığı verilere göre Konya’da trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı nokta Aziziye Caddesi ile Mevlana Caddesi’nin kesiştiği kavşak olarak belirtilirken ikinci sırada Ankara Yolu ile Fetih Caddesi’nin kesiştiği Belh Kavşağı, 3. sırada ise Emniyet Müdürlüğü önündeki Telgrafçı Hamdi Bey Caddesi ile Nalçacı Caddesi’nin kesiştiği kavşak yer aldı. Listede 4. sırada tartışmalı İstanbul Caddesi Zafer Sanayi girişi, 5. sırada Adalhan Kavşağı yer aldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Türkiye’de trafik yoğunluğunun en fazla olduğu şehirler

1

İstanbul

Yüzde 49

 

2

Ankara

Yüzde 33

 

3

İzmir

Yüzde 30

4

Bursa

Yüzde 30

5

Adana

Yüzde 27

 

6

Mersin

Yüzde 26

7

Gaziantep

Yüzde 24

8

Antalya

Yüzde 24

 

9

Kayseri

Yüzde 21

10

Konya

Yüzde 19

 

 

Tomtom Navigasyon Firmasına göre Konya’nın en yoğun noktaları

1

Bolu Lokantası önü

2

Belh Kavşağı

3

Kule Kavşağı

4

Zafer Sanayi Kavşağı

5

Adalhan Kavşağı

6

Galericiler Kavşağı

7

Beşyol Kavşağı (Gidiş)

8

İhsaniye Kavşağı

9

Beşyol Kavşağı (Geliş)

10

Yeni Larende/Taş Cami

11

MTA Kavşağı

12

Otogar Kavşağı

13

Belediye Kavşağı

14

Öğretmenevleri Kavşağı

15

Eski Stad Önü

16

İstanbul Cd. (Eski Kipa)

 

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri