Trafik çilenin adresi oluyor!

Konya'da trafik, şehrin en önemli sorunları arasında yer alıyor. Özellikle bazı bölgelerde günün belli saatlerinde trafik durma noktasına geliyor. Kimi yoğun noktalar çilenin adresi oluyor

Araç sayısındaki artışla birlikte Konya trafiği yükü kaldıramaz hale geldi. Bazı noktalara yapılan küçük dokunuşlarla trafiğin akışı hızlandırılırken, özellikle bazı bölgelerde sorun devam ediyor. Sabah saatlerinde ve 17.00 ile 18.00 arasında Novada kavşağı, Yeni İstanbul Caddesi eski Kipa önü, Belh kavşağı, Beşyol kavşağı gibi yerlerde trafik durma noktasına geliyor. Günün belli saatlerindeki bu yoğunluk, sürücüleri de toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan yolcuları da bıktırdı. Her gün yaşanan bu sıkıntı, sorunun çözümünün aciliyetini gözler önüne serdi. Sürücüler, yetkililerden yoğunluğu azaltacak çözümler beklediğini de dile getirdi. 
SORUN EN ÇOK SABAH VE AKŞAM İŞ ÇIKIŞI SAATLERİNDE YAŞANIYOR
Konyalı, şehirde yolların geniş olmasına rağmen trafik sorunu yaşanmasını sert bir şekilde eleşetiriyor. Yetkililerin bu eziyete son vermesi için sürücüler, çağrıda bulunuyor. Yıllardır Konya'da trafik sorunu çözüm bekleyen en önemli konuların başında geliyor. Dönel kavşaklarda yanlış uygulamaların olduğu da eleştirilere sebebiyet veriyor. Yanlışlıklar da kazalara davetiye çıkarıyor. Ayrıca trafikteki yoğunluk, beraberinde kavgaları da getiriyor. 
UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞUYOR! 
Belh Kavşağı, Beşyol Kavşağı. Adana-Ankara Yolu Köprülü Kavşağı, Fatih Caddesi, Organize Sanayi Tümosan önü, Kentplaza kavşağı gibi birçok nokta ve Ereğli-Adana Yolu yükü kaldıramadığı için bu bölgelerde yoğunlukla beraber uzun araç kuyrukları oluşuyor. Yoğunluğu kaldıramayan sürücüler, yanlış uygulamalarla kazaya davetiye çıkarıyor. Sürücüler, “Her gün aynı senaryoyu yaşamaktan bıktık. Yoğunluğun olduğu yerlere neşter vurulmalı. Sinir küpüne dönüyoruz. Her gün aynı çileyi yaşamak zorunda mıyız? Küçük dokunuşlarla bu bölgelerde trafiğin akışı rahatlatılabilir. Geniş yolları olan bir şehirde trafik sorununun yaşanmasına gerçekten anlam veremiyoruz. Sabah işe gelirken, mesai bitiminde trafikte mağduriyetler yaşıyoruz. Lütfen bu sorunlar giderilsin” diyor.  
BİRÇOK NOKTA ARTIK ÇEKMİYOR!
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam da Konya'da özellikle bazı noktalarda sorunun yaşandığını dile getirdi. Trafiğin her geçen gün daha da sıkıntılı bir hâl aldığını aktaran Saydam,  “Bunun çözümü için bir adım atılsa. Betona olan sevginizi biliyoruz. Bu sevgi Konya için gösterilse. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjde olarak verdiği, Kıbrıs'a yapılacak sarayın parasının bir kısmını Konya için rica etseniz olmaz mı?” dedi.  “Tamam şuna da razıyız. Yine bildiğimiz o tanıdık müteahhitlerden biri yapsın. O da kabul. Yeter ki yapılsın. Yaya üst geçitleri, toplu ulaşım projeleri, banliyö projeniz vardı. Metro'yu sormayacağım artık” diyen Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belh Kavşağı, Beşyol Kavşağı. Adana-Ankara Yolu Köprülü Kavşağı, Fatih Caddesi, Organize Sanayi Tümosan önü gibi birçok nokta ve Ereğli-Adana Yolu çekmiyor artık. Çevre Yolunun bitirilip acilen devreye girmesi gerekiyor. Ne dersiniz olmaz mı?" 


EYYÜB KARAKUZU 
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (16)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri