Trafik Borcunuzu Ödemeden Araç Satışı Yapamazsınız

Trafik Borcunuzu Ödemeden Araç Satışı Yapamazsınız

Aracınız ile seyir halindeyken yükümlü olduğunuz bazı kurallar bulunmaktadır. Bununla birlikte park halindeyken bile yerine getirmeniz gereken kuralların mevcut olduğunu söylemeliyiz. Bunlara örnek olarak park yasağı bulunan yerlere park etme ya da yay geçitleri ile engelli yollarını kapatacak şekilde park yapma yasaklarını gösterebiliriz. Seyir halindeyken veya park halindeyken cezalar ile karşı karşıya kalabilir ve ödemeniz gereken cezalar nedeniyle mağdur olabilirsiniz. Peki siz araç satışı yapabilmeniz için tüm trafik cezalarınızı ödemeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Eğer ki işlemleri yapmadıysanız, aracınızın satışını kesinlikle veremezsiniz. Bu durumda mağdur olabilir ve istediğinize ulaşamayabilirsiniz. Kesinlikle hakkında daha fazla bilgi için yazımızın devamını okuyabilir ya da bu siteyi ziyaret ederek çok daha geniş çaplısına ulaşabilirsiniz.

Satış Yapabilmek İçin Borçlarınızı Ödemelisiniz

Trafikte yaptığınız hatalardan dolayı ve kuralları ihlal etmeniz nedeniyle bazı cezalara maruz kalabilirsiniz. Tüm bu cezalar sizin haberiniz dahilinde yazılmayabilir. Plakanıza haberiniz olmadan yazılanlar da bulunabilir. Örneğin radara yakalanmak veya kırmızı ışıkta geçmek gibi ihlaller, plakanıza ceza yazılmasına neden olacaktır. Bu durumda haberiniz olmayacak ve adresinize ceza ile ilgili bilgi içerikli zarf gönderilecektir. Bu da sizlerin trafik borcu ödeme yapmadan araç satışı vermeyeceğiniz anlamına gelecektir. Keskinlikle borçlarınızı ödemeniz ve öyle satışa gitmeniz gerekecektir. Peki ama plakanıza yazılan borçlarınızı nasıl öğrenebilirsiniz?

Borcunuzu Sorgulayabilirsiniz

Bazı sistemler tarafından bizlere sunulmuş olan belli kolaylıklar bulunmaktadır. Öncelikli olarak trafik borcu ödeme yapmadan önce sorgulama işlemleri yapmakta fayda bulunmaktadır. Eğer belli sorunlar ile karşılaşmak istemiyorsanız, ilk olarak e-devlet sistemi üzerinden girişinizi yapabilir ve borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Böylece geriye dönük 1 yıl içerisinde yazılan ve mevcut durumda bulunan borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda eğer daha detaylı bir arama istiyorsanız, bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesini ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresini kullanabilirsiniz. Burada tüm borçlarınız karşınızda olacaktır. Artık borçlarınızı öğrendiğinize göre ödemelerini yapabilir ve rahatlıkla satışınızı verebilirsiniz. Bunun yanında bilmelisiniz ki trafik borçlarında zaman aşımı olabilmektedir. Toplamda 5 yıl içerisinde ödenmeyen borçlardan zaman aşımı ile kurtulabilirsiniz. Tüm bunlar hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız, hemen şimdi burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri