Trafik bilinci yerleşecek

Trafik kültürünün ve bilincinin gelişmesi, topluma yerleşmesini sağlamak için Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Sadrettin Başkürkçü ve Trafik ve İlk Yardım Dersi Öğretmeni Mehmet Uçar, "Hepimiz Yoldayız’’ adlı eTwinning projesini başlattı

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Trafik ve İlk Yardım Dersi Öğretmeni Mehmet Uçar dünyada benzeri olmayan bir projeye imza attı. Trafik kültürünün topluma aşılanması için yürütülen proje kısa zamanda ilgi odağı haline geldi. Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne Ukrayna'dan projeye ortak olmak için teklif geldi. Proje kapsamında okulda çeşitli faaliyetler yürütülüyor. “Her gün bir kural, Her yerde her zaman kurallara uy, İslam ve trafik, işaretler ve anlamları, kurallara uyun, hayata doyun, trafik düzeni toplum aynasıdır” gibi yapılmış birçok etkinlik ile trafik konusu işleniyor.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİ BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Okul Müdürü Sadrettin Başkürkçü ülkemizdeki yaşanan kazaların yüzde 99’unun insan hatası olduğunu bununda ancak eğitimle ve bilinçlendirme ile azaltılabileceğini belirtti. Yaptıkları faaliyetler hakkında kısa bilgiler veren Başkürkçü, “28 Nisan tarihide yapılan etkinlikle İslam’da trafik konusunun işlendiği ve oklumuzda kılınan Cuma hutbesinde de trafik konusunu işleyerek öğrenci ve velilerimizi bilinçlendirmeye çalıştık” dedi.

BİREY VE KURUMLARA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Trafik ve ilk yardım dersi öğretmeni Proje Koordinatörü Mehmet Uçar da hızla artan taşıtların, trafik sorununu da artırdığını aktardı. “Trafik kazalarının en önemli nedeni, trafik kurallarını çiğnemektir” diyen Uçar, şunları kaydetti:  “Trafik kazalarını önlemek için trafik kurallarına uymak gerekir. Trafik kazalarının diğer sebebi de yayalardır. Kendisine yanan ışıkları dikkate almadan yola çıkan yayalar hem sürücülerin başına dert açıyor hem de yaralanma ve ölümler oluyor. Bu sorun, toplumumuzun belirli bir kısmını değil, bireyleri ve kurumlarıyla birlikte tamamını ilgilendiren çok boyutlu bir nitelik taşıyor.”

KUL HAKKINA RİAYET ETMELERİNİ ÖĞRETİYORUZ

Ülkemizde her yıl binlerce insanın trafik kazaları nedeni ile hayatını kaybettiğini veya sakat kaldığını dile getiren Uçar, trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolunun; eğitimli, bilinçli ve trafik kültürünü kazanmış bireyler yetiştirmekte olduğunu ifade etti. Uçar, “Hepimiz Yoldayız’ adlı projemizle öğrenci ve velilerimizi eğitmek için etkinlikler yapıyoruz. Projemizde asıl temamız Müslümanların trafikte kul hakkına riayet etmelerinin önemi üzerinde durmaktayız. Projemizin sonunda öğrencilerimizin yaptığı trafikle ilgili resim ve afişleri sergileyerek, projemizi bitireceğiz” açıklamalarında bulundu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri