Trafiğin röntgenini çekiyor

Sürücüleri trafik konusunda bilgilendirmek amacıyla kurulan Konya'da Trafik Grubu'ndaki fotoğraf paylaşımları, bazı sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına uymadığını ve facialara davetiye çıkardığını gözler önüne seriyor

Trafikte her gün kural ihlali, dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle onlarca trafik kazası meydana geliyor. Kuralları ihlallerinin başında hatalı park, hız sınırlarını aşmak, emniyet kemeri takmamak, trafik işaretlerine uymamak ve kask kullanmamak geliyor. Konya'da Trafik Grubu aracılığıyla yayınlanan fotoğraflar, trafikte yaşananları çok iyi anlatıyor. Sosyal paylaşım sitesi facebook'ta kurulan ve her geçen gün üye sayısını artıran Konya Trafik Grubu da, sürücülere trafik ve hız uygulamaları, yol ve hava durumu, trafik yoğunluğu ve benzeri konularda anlık bilgiler veriyor. Başta sürücülere radar yerlerini haber vermek amacıyla kurulan grup, büyük bir trafik platformuna dönüştü. Sürücüleri bilinçlerdirmeyi de hedefleyen grup, şehirdeki trafiğin röntgenini çekiyor. Grup üyeleri, an be an sayfa üzerinden trafik kazalarını, sürücü hatalarını ve aksaklıkları paylaşıyor. Sayfa üzerinde 'alkollü araç kullanmayın, aşırı hız yapmayın' şeklinde uyarılar da yapılıyor. Yöneticiler, "Konya Trafik, yüzde 100 yasal bilgi paylaşım grubudur" diyor.

SİTENİN BELLİ KURALLARI VAR

Siteden asayiş, narkotik ve alkol uygulamalarını bildirmek yasak. Grup içerisinde başta emniyet güçleri olmak üzere herhangi bir kurum, kuruluş, meslek grubu ve şahıslara yönelik argo, küfür ve aşağılayıcı sıfatlar kullanmak da yasaklandı. Tespiti halinde paylaşım siliniyor, şahıs gruptan ihraç ediliyor. Fotoğraflı paylaşımlarda; görev başındaki ekibin veya fahri müfettişin yüzlerinin göründüğü, kaza fotoğrafı yayınlanıyorsa kazaya karışan araçların plakalarının ve yaralı veya hayatını kaybetmiş şahısların görüntülerini içeren fotoğrafların yayını da uygun görülmüyor. Ekran güncelliğini korumak ve ekran kirliliğine engel olmak için 5 saati geçen bildirimler siliniyor. Farklı maksatlı kullanımları engellemek ve suçluya yol göstermemek adına gidilecek güzergaha ait yolun temiz olup olmadığı konusunda gruba soru sormak yasak.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri