Trabzonspor'da Tüm Planlar Galibiyet Üzerine Yapıldı

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'na deplasmandaki Kayseri Erciyesspor beraberliği ile başlayan Trabzonspor, yarın Fenerbahçe ile sezonun en önemli maçlarından birisine çıkıyor. Bordo mavililer, bütün planlarını 2010-2011 sezonundan...

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'na deplasmandaki Kayseri Erciyesspor beraberliği ile başlayan Trabzonspor, yarın Fenerbahçe ile sezonun en önemli maçlarından birisine çıkıyor.

Bordo mavililer, bütün planlarını 2010-2011 sezonundan beri sorunlar yaşadığı rakibini yenme üzerine yaptı. Önemli eksikleri bulunan Karadeniz ekibinde, tüm olumsuzluklara rağmen güçlü rakibini mağlup ederek hem taraftarının gönlünü almak hem de şampiyonluk yarışandaki iddiasını göstermek istiyor.

Trabzonspor’da zorlu müsabaka öncesi en önemli sorun, sakatların çokluğu ve milli araya rağmen transferin son gününde kadroya katılan oyuncuların takımla yeterli antrenman yapamaması. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’in de üzerine basa basa durduğu bu soruna rağmen bordo mavililer, hiçbir mazerete sığınma taraftarı değil. Sahaya süreceği futbolcuların varını yoğunu ortaya koyacağına inanan Boşnak teknik adam, güçlü rakiplerini yenmek için ellerinden geleni yapacaklarının altını çiziyor. Fenerbahçe ile oynadığı son 10 maçta galip gelemeyen Trabzonspor, eksiklerine rağmen bu maçı kazanarak güçlü rakibi karşısındaki kötü gidişine son vermeyi planlıyor.

Trabzonspor’da, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Özer Hurmacı ve Deniz Yılmaz sakatlıkları nedeniyle yarınki maçın kadrosunda yer almayacak. Tedavileri devam eden Cardozo ve Bosingwa’nın durumu ise belirsizliğini koruyor. Bu oyuncularla ilgili karar bugün yapılacak son kontrollerin ardından verilecek. Ancak, iki haftadır takımla ve topla çalışmayan oyuncuların kadroda olması beklenmiyor.

Teknik patron Halilhodzic de Cardozo ve Bosingwa’nın ‘büyük ihtimalle’ maç listesinde olmayacağını açıklamıştı. Bordo mavililerde bir diğer sorun ise transferin son gününde kadroya katılan ve resmi imzaları atar atmaz milli takım kaplarına giden futbolcuların durumu. Bu futbolculardan Yatabare ve Waris takımla sadece bir antrenmana çıkabildi. Ancak, teknik direktör Halilhodzic’in bu 2 futbolcuyu da ilk 11’de sahaya sürmeyi planladığı belirtiliyor.

TARAFTARLARA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında özellikle 2010-2011 sezonundan sonra oynanan hemen her müsabaka oldukça gergin bir atmosferde geçti. Özellikle geçtiğimiz sezon çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan maç hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. Benzer olumsuzlukların yaşanmasını istemeyen bordo mavili yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular ise taraftara sağduyu çağrısı yapıyor. Yetkililer, bordo mavili renklere gönül verenlerden sadece takımlarını desteklemesini istiyor. Trabzonspor yönetimi de kulüp sitesinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"TFF ve UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır.

Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak Trabzonspor Fenerbahçe müsabakasını Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Deniz Ateş Bitnel ve Ali Palabıyık'ın yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Süleyman Özay.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: Onur, Zeki Yavru, Mustafa Akbaş, Belkalem, Musa, Medjani, Sefa, Constant, Mehmet, Waris ve Yatabare.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri