Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu'nu Yenip Bir İlk Gerçekleştirmek İstiyor

Süper Lig'in ilk 5 haftasında galip gelemeyen Trabzonspor, ligin 6. haftasında yarın sahasında Mersin İdmanyurdu’nu ağırlayacak. Alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilerin odağında olan bordo mavililer, Mersin maçıyla sezonun ilk galibiyetini...

Süper Lig'in ilk 5 haftasında galip gelemeyen Trabzonspor, ligin 6. haftasında yarın sahasında Mersin İdmanyurdu’nu ağırlayacak. Alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilerin odağında olan bordo mavililer, Mersin maçıyla sezonun ilk galibiyetini almak istiyor. Milli maç arasında önemli eksiklerine rağmen tüm planlarını galibiyet üzerine yapan Karadeniz ekibi, Mersin İdmanyurdu maçıyla çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Milli maç arasında sakat ve milli takımlarda bulunan futbolcuların çokluğundan dolayı tam kadro çalışma fırsatı bulamayan Trabzonspor, zaman zaman 13 kişiyle antrenman yapabildi. Bordo mavili takım, bugün akşam saatlerinde yapacağı çalışmayla hazırlıklarını tamamlayacak. Sakatlıkları devam eden Onur Kıvrak ve Deniz Yılmaz, Mersin maçı kadrosunda yer almayacak. Tedavileri devam eden Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Özer Hurmacı, Kevin Constant, Avraam Papadopoulos, Yusuf Erdoğan ve Musa Nizam’ın durumu ise belirsizliğini koruyor.

Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’in bu akşam yapılacak antrenmanın ardından bu futbolcularla ilgili kararı vereceği belirtildi. Ancak özellikle Mustafa, Aykut, Özer, Constant ve elmacık kemiğinden operasyon geçiren ve maske ile antrenmanlara çıkan Papadopoulos’un tam iyileşmedikleri için riske edilmeyeceği kaydediliyor. Sezon başından beri her maça farklı 11 çıkartmakla eleştirilen teknik patron Halilhodzic’in, sakatlıklar nedeniyle kadroda revizyona gitmesi kaçınılmaz görünüyor.

Savunmada Papadopoulus’un yerine Mustafa Akbaş’a forma vermesi beklenen Boşnak hocanın, sol bekte ise İshak Doğan’ı ilk 11’de sahaya sürmesi bekleniyor. Kardemir Karabük maçındaki hataları nedeniyle eleştirilen Zeki Yavru’nun dinlendirilmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Yatabare ve Cardozo ile takımını çift forvetle sahaya sürmesi beklenen Halilhodzic’in, bu durumda yabancı sınırlamasından dolayı Waris’i yedek soyunduracağı ifade edildi. Sakatlıklar nedeniyle orta sahada sıkıntı yaşayan Halilhodzic’in, burada Mehmet Ekici ile Salih Uçan veya Soner Aydoğdu’yu oynatması bekleniyor.

MERSİN İDMANYURDU İLE 15. KARŞILAŞMAYA ÇIKILIYOR

Bu arada Trabzonspor ile Mersin İdmanyurdu yarın yapacakları karşılaşmayla 15. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar ligde ve kupada yapılan 14 maçta, bordo mavililerin galibiyetlerde 7-2 üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor’un 19 golüne, Mersin İdmanyurdu 6 golle karılık verdi.

Trabzonspor ile Mersin İdmanyurdu arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak müsabakayı Tolga Özkalfa yönetecek. Ekrem Kan ve Ali Saygın Ögel’in yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Erdem Bayık olacak. Müsabakada Hüseyin Sabancı ve Ali Zağlı da ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Mustafa Akbaş, İshak, Medjani, Sefa, Mehmet, Salih, (Soner) Yatabare ve Cardozo.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri